Vrijheidstrein Stilstaan bij vrijheid

Gisteravond viel de secretaris op het traject Den Bosch-Nijmegen met zijn neus in de boter. Het voertuig dat om 21.57 vertrok, betrof de vrijheidstrein Stilstaan bij vrijheid. Vijf weken lang (van 31 maart tot 5 mei) rijdt deze speciale trein in de reguliere NS-dienstregeling. Iedereen kan instappen en verrast worden door exposities, films, gesprekken en andere activiteiten over vrijheid.

Bron: http://www.omroepbrabant.nl

Het initiatief is vooral bedoeld om te reflecteren over vrijheid: wat is er nodig om vrijheid te bereiken? Helaas is er sinds het einde van WOII nog geen dag voorbij gegaan zonder oorlog. En wat is vrijheid, als er in zoveel landen armoede heerst of kinderen zonder onderwijs opgroeien? Het Nationaal comité 4 en 5 mei is de grote motor achter deze actie. Het roept iedereen op om zijn of haar voorwaarde te geven voor vrijheid. Vele andere partijen werken er aan mee, zoals het Verzetsmuseum, het Nationaal Historisch Museum en het Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg.

Het deed de secretaris deugd dat reizigers van divers pluimage zich bogen over de exposities en vitrines. Naast het feit dat iedereen nederig ging nadenken over vrijheid kwam het de ambiance in de trein ook ten goede! Mocht u ook willen instappen, kijk dan op http://www.stilstaanbijvrijheid.nl, tevens de informatiebron over het hele initiatief.

Advertenties

Een gedachte over “Vrijheidstrein Stilstaan bij vrijheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s