Eetcafé Sam Sam in Den Bosch, 2e bezoek (++++)

Inmiddels heeft het Brabants Dagblad bericht dat Sam Sam definitef gesloten zou zijn. Zie de reacties onder deze blogpost.

De Secretaris schrijft:

Het NUtblog bestaat inmiddels ruim 2 jaar, waarin er al heel wat posts de wereld in geslingerd zijn. Enkele daarvan overtreffen de stoutste verwachtingen qua aantallen bezoekers. De koploper is de een jaar geleden gepubliceerde recensie over Eetcafé Sam Sam in Den Bosch.Vanwege de hechte relatie van WordPress en Google en door het tot voor kort ontbreken van een eigen website hebben velen met gastronomische behoeftes in Den Bosch de weg gevonden naar dit blog. In de loop van het jaar hebben andere gasten ook hun meningen niet onder stoelen of banken geschoven. Die waren soms niet zo mals als een biefstuk, hetgeen de eigenaars van Sam Sam op het idee bracht de aanstichters te inviteren voor een herhaalbezoek. Op die manier wilden zij graag laten zien dat het eetcafé inmiddels, bijna een jaar na oprichting, op een goed niveau is beland.

Het team van NUtblog liet er geen gras over groeien en met de voltallige redactie werd vanuit het werk naar ’s Hertogenbosch gespoord om – onaangekondigd en anoniem – de ontwikkelingen van Sam Sam te ondergaan. De ontvangst was wederom enthousiast en ontspannen zakten zij binnen onderuit op het originele meubilair. Het voorgerecht bracht de stemming er meteen goed in: een uitgebalanceerde spinaziesoep met geitenkaas voor de secretaris, een volslanke tomatensoep voor de Voorzitter en een keurige rundercarpaccio voor de Beschermheer. Niets mis mee, integendeel!

De Beschermheer vervolgt:

De Beschermheer stortte zich op de rode wijn, terwijl de Voorzitter en de Secretaris  respectievelijk de rosé en de witte wijn testten. Het was rustig bij Sam Sam, wellicht door de negatieve teneur van de vorige recensie door het NUtblog. Dit bood echter wel de mogelijkheid om qua testerij alles uit de kast te trekken. De bediening had immers alle tijd. Tussen neus en lippen door informeerden wij naar de ontwikkelingen in het afgelopen jaar. Een onschuldige vraag, die uitdraaide op een wijnproeverij die resulteerde in enerzijds een vrolijke Beschermheer en anderzijds de conclusie dat het volledige wijnarrangement van Sam Sam een dikke voldoende krijgt.

Ondertussen werden de hoofdgerecht verorberd: tweemaal een zeewolf met Noorse garnaaltjes en eenmaal een rode mulfilet met rode pesto. Allemaal prima, lekker en niets op aan te merken. Erbij werden frietjes, aardappeltjes een bescheiden salade waarvan de dressing iets fantasievoller zou mogen en gekookte groenten die nogal aan de zoute kant waren geserveerd. Bon, het zijn kleine details. Ondertussen wist de gastvrouw echter wel, ondanks dat het zoals gezegd een stille avond was, een buitengewoon prettige sfeer te scheppen met haar warme glimlach en buitengewone toewijding. Na alle wijn die zij ons reeds voorgeschoven had, vormde ook een extra portie frites en aardappeltjes geen enkel probleem, zodat wij van NUt ons af begonnen te vragen of wij als anonieme recensenten niet door de mand gevallen waren.

De Voorzitter besluit:

Nadat de Beschermheer zich naar de trein spoedde, maakten wij ons bekend (Neeeeeee, dit zijn onze ‘vrienden’  van het Nutblog!!!) en schoven de bedrijfsleider en serveerster even aan.
De Secretaris en Voorzitter kwamen met wat waardevolle tips voor de vindbaarheid van de Sam Sam-website. ‘Ga vooral twitteren’, was er eentje.
Kooktips kunnen we Sam Sam echter niet geven. Voor een niet te pretentieus eetcafé in Den Bosch-centrum is de prijs-kwaliteitverhouding goed. De wijnkeuze is prima en de gerechten divers (iets minder zout zou mogen …). Al met al komen wij na deze revisie op ++++.

3 gedachtes over “Eetcafé Sam Sam in Den Bosch, 2e bezoek (++++)

    1. Beste Jules,

      Bedankt voor je reactie. We wisten dat nog niet. We zijn benieuwd naar de reden. Jammer, het was een eetcafe met potentie…

      Groeten, Thomas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s