Review Hotel de Linde – Vijlen – +++1/2

Onlangs was de Beschermeer van NUt kortstondig te gast bij hotel Bel Air te Gulpen. Kortstondig, want dit hotel bleek bij het inchecken overboekt te zijn. Voor de uitbater zat er niets anders op dan zijn gasten onder te brengen op een andere plek. Het werd hotel De Linde te Vijlen. Nadat wij mopperend naar dit hotel gereden waren, hotels zijn toch verdorie geen vliegtuigen, veranderde ons humeur bij het zien van ons nieuwe onderkomen. Dit zag er beter uit dan ons oorspronkelijke onderdak. Bovendien was hier wel een fatsoenlijke parkeerplaats bij!

Wij, een gezelschap van vijf afgepeigerde fietsers, werden hartelijk ontvangen door het echtpaar dat het hotel beheert. Een goede eerste test is altijd om te kijken hoe de receptie reageert op een onverwacht probleem, zoals bijvoorbeel het stallen van vijf peperdure racefietsen op een veilige plek. Waar dit in sommige gelegenheden een onoplosbare uitdaging blijkt te zijn, werd deze vraag hier als volkomen logisch beoordeeld. En even later stonden de racekarretjes achter slot en grendel, zodat wij met een gerust hart de kamers konden inspecteren. Die waren prima: geen overdreven luxe en kitscherige kunst, maar wel goede bedden en een zakelijke badkamer.

Onder dergelijke omstandigheden durfden wij het wel aan om in het hotelrestaurant te eten. Daarbij kregen we grofweg de keuze tussen victoriabaars en gevulde kip, hoewel de eigenaresse ons verzekerde dat een sateetje-friet ook best kon. Kennelijk zagen sommigen van ons er nogal studentikoos uit, wat niets eens zover bezijden de waarheid was. Het voorgerecht werd gevormd door een romige paté. De Beschermheer had vervolgens gekozen voor de gevulde kip, die nogal aan de zoute kant was, al waren sommige tafelgenoten hiervan juist gecharmeerd. Erbij enkele uitstekende asperges en voldoende frites. Al met al was het grote verbeterpunt het toevoegen van wat meer groenten aan de maaltijd. Met de tiramisu die het sluitstuk vormde, was niets mis, met de bediening overigens ook niet. Kortom, een prima maaltijd voor precies 19 euro 50.

Ook het ontbijt de volgende ochtend was prima, met verse broodjes en eieren. Kortom, een prima verblijf tegen een keurig tarief. Nog wat meer groente aan de maaltijd toevoegen en er liggen vier sterren op u te wachten. Dat zijn er nu drieëneenhalf: +++1/2. Trouwens, het uitzicht op Vaals en omgeving is er fenomenaal.

6 gedachtes over “Review Hotel de Linde – Vijlen – +++1/2

  1. Tsjonge, dan is de Beschermheer wel een groen doetje geworden sinds hij kinderen heeft! Vroeger toerde hij dagen rond met als afsluiting een bezoek aan de oud-Hollandse cafetaria. Alhoewel, misschien zaten die groenten er toch wel een beetje in, getuige het feit dat hij steevast een “frietje met bosuien” bestelde na een pittige dag toeren door de Limburgse heuvels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s