Tobben langs de snelweg

Voor de hongerige chauffeur en zijn passagiers is het doorgaans tobben geblazen. Op weg naar het zuiden slaat zo tegen half zeven onverbiddelijk de honger toe, maar is het aantal fatsoenlijke gelegenheden om hieraan gehoor te geven beperkt, om niet zeggen hopeloos.

Vandaag trokken wij van NUt de stoute chaussures aan in de buurt van Beaune en bezochten een wegrestaurant van de keten l’Arche. Half zeven is uiteraard een onfrans tijdstip om te eten, zodat wij qua sfeer niet direct laaiend enthousiast werden. Maar goed, dat lag natuurlijk ook een beetje aan onszelf. Toch, alleen eten in een restaurant, het heeft iets unheimisch.

Het menu waar we uit konden kiezen was divers, al zag het er geen van alle erg aanlokkelijk uit. Dectafelgenoten van de Beschermheer gingen voor lasagne en pizza. Na enig wikken en wegen tussen de volgens de kaart “gecertificeerde” gebraden kip en de (waarschijnlijk dan) ongecertificeerde kip met rijst en curry gingen wij van NUt uiteindelijk voor het laatste. Vies was het niet, eerder nog al vlak van smaak. De kip kan ook door ons niet van een kwaliteitscertificaat voorzien worden. Hetzelfde geldt voor de andere gerechten die wij probeerden.

Lekker was het allemaal dus niet, maar wel te eten. Misschien mag een mens ook niet te veel verwachten voor een kleine tien euro. In ieder geval zijn wij er trots op niet voor de verleiding van de fastfoodketen met de grote gele M bezweken te zijn. Maar vooral houden wij ons warm aanbevolen voor goede tips voor acceptabele eetgelegenheden langs de Autoroute du Soleil!

Advertenties

2 gedachtes over “Tobben langs de snelweg

  1. Vele jaren ben ik met de bus naar Spanje gereisd en hele busladingen werden gedropt bij l’Arche voor wat voedsel.
    Volgens mij kreeg de chauffeur hier een gratis maaltijd en wat % opbrengst van het aantal mensen dat at, wat ik hem overigens wel gunde.
    Met zijn allen in de rij voor voer dat niet echt smaakte. Tegen de tijd dat we konden eten, moesten we naar de bus.
    Na die eerste keer werd ik wijzer: goed voor een plasstop en even een frisse neus halen in de tuin met de “Napoleonolaanse beelden””

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s