iPhone 4 voltooit een revolutie

Gisteren deed Steve Jobs weer zijn traditionele kunstje: tijdens een presentatie in San Francisco zette hij de wereld op zijn kop met de presentatie van een nieuwe Apple product. Ditmaal was het de opvolger van de iPhone 3GS, die – heel logisch – iPhone 4 gedoopt is.

Iets bijzonders? Ja. Wij van NUt hebben de iPhone 4 eens even bestudeerd en kunnen niet anders dan een belangrijke conclusie trekken. De iPhone 4 voltooit een etappe in de nieuwe media revolutie.

Voor het eerst in de geschiedenis is er nu een consumententelefoon die iedereen de mogelijkheid biedt om 24 uur per dag en met een echt hoge kwaliteit beeld en geluid te (ver)zenden. De iPhone 3G en 3GS maakten dit al bijna mogelijk, maar de iPhone 4 maakt het echt af. Het apparaat zal voor velen dan ook een aantal andere apparaten overbodig maken. Wie gaat er nog een videocamera kopen als zijn telefoon ook HD materiaal oplevert? En wie koopt er nog een compacte digitale camera als zijn mobieltje ook 5 megapixel beelden schiet?

De iPhone 4 lost bovendien een aantal tekortkomingen van de vorige modellen op. Zo is het nu eindelijk mogelijk om meerdere applicaties tegelijkertijd te draaien en bevat het apparaat ook aan de beeldschermzijde een camera, zodat beeldbellen mogelijk is. Het beeldscherm is nog beter en het is gemakkelijker geworden om meerdere mailadressen tegelijk te beheren.

Mooi spul dus. Jammer dat de mobiele datanetwerken in Nederland nauwelijks voorbereid zijn op al het dataverkeer waartoe dit apparaat uitnodigt. Doe er eens wat aan, T-Mobile!

Meer weten? Hier is het reclamefilmpje.

Advertenties

3 gedachtes over “iPhone 4 voltooit een revolutie

  1. Een leuk speledingetje. En de Iphone is ook zeer handig voor historische stadswandelingen: de Zeeuwse bibliotheek waar ik werk, heeft oude foto’s van Middelburg geleverd aan een bedrijfje, genaamd Spinoza (niet de filosoof zelf). Deze hebben een programma ontwikkeld zodat deze foto’s op bepaalde coördinaten worden gezet. Dit programma werkt voorlopig alleen op een Iphone applicatie. Zo kun je wanneer je door Middelburg (of een andere stad natuurlijk) loopt, op elk gewenst punt oude foto’s tevoorschijn halen met de beschrijving. Er is dan een rechtstreekse verbinden met de Beeldbank waarin deze foto’s zijn opgenomen. M’n baas loopt de hele dag met zijn Iphone te spelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s