Wie bedenkt toch die rare rekenmodellen?

Morgen is het zover: Oranje trapt af tegen Denemarken. Hiep hiep hoera, alleen jammer van het wat ongelukkige aanvangstijdstip. 13.30 uur valt immers midden op de werkdag. Het is een beetje tragikomisch om te zien hoe we hier in ons land mee omgaan. Een beetje slimme ondernemer grijpt volgens ons van NUt deze gelegnheid met beide handen aan. Een gratis kans om wat binding onder het personeel te kweken! Groot scherm naar binnen, iedereen een paar pinda’s en een colaatje en kijken maar! Samen winnen, samen verliezen of samen vinden dat er meer in zat dan een gelijkspel: een familiedagje voor het hele bedrijf in de Efteling heeft hetzelfde effect, maar is een stuk duurder. En wat denkt u van het omgekeerde: tot hoeveel frustratie leidt het niet mogen kijken van zo’n voetbalwedstrijd bij uw personeel?

Des te verwonderlijker is het om in de krant te lezen dat de WK-wedstrijd het bedrijfsleven 70 miljoen zal kosten omdat er nauwelijks gewerkt wordt. Blijkbaar hebben velen bovenstaande dus niet begrepen. Voor wie het slim aanpakt is het een pure besparing! Je kunt je bij die 70 miljoen hoe dan ook moeilijk iets voorstellen. Wie bedenkt toch dit soort rekenmodellen en waar gaan ze van uit? Het gaat er bij ons niet in dat een keertje anderhalf uur aan wat anders denken dan je werk contraproductief zou zijn. En wat de uitgestorven winkelstraten betreft: alsof dat niet gecompenseerd wordt door een boel extra consumptie rondom de wedstrijden (van tv’s tot kaasblokjes) en een beetje eerder of later shoppen. Eten moet een mens toch.

Kortom: veel plezier morgen. En mag u niet kijken, ga dan eens ergens anders werken. Uw werkgever zal wel meer zaken niet begrepen hebben.

Advertenties

3 gedachtes over “Wie bedenkt toch die rare rekenmodellen?

  1. Ook niet alle scholen snappen dat je met zo’n wedstrijd een hoop goodwill kunt kweken; een bericht van vrijdag:
    “Op het Canisius College in Nijmegen zijn de gemoederen vrijdag weer hoog opgelopen. De school hield ’s ochtends de poorten en deuren dicht om nieuwe stakingsacties te voorkomen. Leerlingen zijn boos omdat ze maandag niet de WK-wedstrijd Nederland-Denemarken mogen kijken.”

  2. Inderdaad, ik had begrepen dat op het Canisiuscollege rellen uit waren gebroken. De politie stond voor de poort. Ik las het op een blog van een oudcollega van me, ze had een link naar Omroep Gelderland.
    Wat de rekenmodellen betreft, zijn dat niet vaak de wiskundigen, economen en statistici, in ieder geval de getallenspecialisten, die daar over gaan. Ze doen hun best, maar soms kunnen ze er ook langs zitten.
    En wat de wedstrijd betreft: die ging wel. Je kunt ook de radio aanzetten en de wedstrijd volgen. Gelukkig is er tegenover ons een stamkroeg waar men de TV op het terras had gezet, zodat wanneer een doelpunt was gezet de koehoorns (ofwel vuvuzela’s) weer klonken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s