Een dagje Koningin Juliana Toren (+++)

Zo eens per jaar komt het er onverbiddelijk van: een dagje met het hele gezin naar een heus pretpark. Gelukkig hebben wij van NUt vrijwel altijd iemand in onze omgeving die kortingskaarten weet te regelen bij het waspoeder, het tankstation of whatever, want de entreeprijzen van dit soort gelegenheden overtreft onze reeds van enig pessimisme voorziene inschattingen keer op keer.

De keuze viel deze keer op Koningin Juliana Toren. Parkeren ging in ieder geval vlot: een vijftienjarige parkeerwacht leidde ons resoluut en nauwkeurig naar een plekje, ze hadden hem van die vliegveldbordjes moeten geven, dat had het geheel afgemaakt. Wij betraden het park, dat om stipt 10.30 uur zijn poorten opende.

Iemand heeft ooit eens een keer bedacht dat pret- en bungalowparken een mascotte moeten hebben en zo stonden wij al snel oog in oog met de muis Jul, die in dit knusse Veluwse pretparkje om verder onduidelijke redenen de scepter zwaait. De Beschermheer, zelden op zijn gemak tussen het volk dat pretparken bevolkt, liet zich overhalen tot een bezoekje aan het spookhuis, samen met zijn driejarige zoon. Een slecht idee natuurlijk, al ging het jochie heel manmoedig niet huilen. Dat deed hij ook niet in het achtbaantje en gelukkig maar. Deze is namelijk zo kort dat er standaard twee rondjes gemaakt worden. Stel je voor, een tweede keer omhoog met een panische kleuter naast je, voorwaar geen pretje. Volgende highlight: de muizenshow. Een eerlijk gezegd nogal dubieuze vertoning met een wel degelijk geslaagd optreden van een Louis Armstrong van papier-maché.

Het zou flauw zijn hier negatief te oordelen over de heftigheid van de aanwezige  attracties. Koningin Juliana Toren mikt duidelijk op het jongste publiek, dus al te grote heftigheid is ongewenst. De attracties doen denken aan de kermissen uit onze jeugd. Onschuldige draaimolens, een beetje piepend en krakend her en der. En natuurlijk zijn er luchtkussens, kleine bootjes, klimtoestellen en glijbanen. Kortom, veel pret te beleven voor de categorie 2 tot 7 jaar.

Ondertussen kregen wij honger en besloten we Jul’s cafetaria met een bezoek te vereren. We bestelden frites met mayonaise en een frikandel cq kroket. Hier kan niet veel aan mis gaan natuurlijk, toch meenden we dat de aardappels het vet wat langer gezien hadden mogen hebben. Het was ook aardig zout trouwens. We propten er een vrij vette hamburger achteraan, met versgebakken uitjes. Kijk, dat was nog eens een kok die zijn taak serieus nam! De kinderen vermaakten zich ondertussen met de trampolines, glijbanen etc. Teleurgesteld ontdekten ze dat de allergrootste glijbanen nog nat waren van het buitje dat ’s ochtens overgetrokken was. Daar had het personeel trouwens best wat aan kunnen doen. Voor veel pret zorgde daarentegen het binnenspeeltuig in de poffertjestent en aan de andere zijde van de grot, waar je trouwens ook kunt sjoelen op groot formaat. Het was wel steeds opletten, want onze eenjarige dochter was voortdurend van zins het park in haar eentje te gaan ontdekken.

Zo rond de klok van half vier vonden we het mooi geweest en zochten we de auto weer op. De kinderen bleken gesloopt, ongetwijfeld door de combinatie van het vele spelen en de continue herrie die het park weet te produceren. Af en toe een wat rustigere zone inbouwen in de overigens wat krap ogende ruimte was voorwaar geen slecht idee geweest. Hoe dan ook, voordat we de parkeerplaats afreden, lag de helft al te pitten.

Kortom, een leuk parkje, daar naast die toren, maar ook niet veel meer dan dat. Drie sterren dus: +++

Advertenties

4 gedachtes over “Een dagje Koningin Juliana Toren (+++)

  1. Goede recensie! Een park waar kleine kinderen zich inderdaad goed kunnen vermaken omdat ze eindelijk eens wel overal in kunnen. Helaas passen de papa’s en mama’s dan weer niet overal in. Ik weet niet of de beschermheer de rondvlucht in de helicopters ook getest heeft… mijn zoontje vermaakte zich kostelijk, maar ik heb nog kramp in mijn benen. Zelden zo opgevouwen gezeten… Al met al een leuk park met jonge kinderen, maar wellicht een goed idee om de schoolreisjes tijd te vermijden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s