Jeuk van Uitslag

Tijdens de afgelopen verkiezingscampagne haalden (potentiële) kamerleden de gekste fratsen uit om zieltjes en zetels te winnen. Zo scheelde het weinig of Alexander Pechtold was met een whiplash de lijsttrekkersdebatten ingegaan. Om de jonge mannelijke kiezers te imponeren stapte hij nietsvermoedend als bijrijder in een supersonisch vehikel waarvan de chauffeur bij het wegrijden niet wilde wachten op de reactie van de D66-voorman op een waaghalzerige verslaggever.

Er waren ook kandidaten die het over een andere boeg gooiden. Het snoepje van het CDA, Sabine Uitslag, haalde haar hele PR-arsenaal uit de kennelijk ruime kast. Zo deed ze mee aan het BNN-programma ‘De Bubbel’ waarin drie bekende Nederlanders vijf dagen van nieuws verstoken blijven, opgesloten in een landhuis. Kennelijk kan een volksvertegenwoordiger dit zich zomaar permitteren: als het maar extra stemmen oplevert. Kort daarna gaf Uitslag acte-de-présence in ‘DWDD De Toegift’, waarbij de jonge politica een operastuk ten gehore bracht, waar ze wekenlang onder de overenthousiaste begeleiding van Ernst Daniël Smid op geoefend had. De politieke boodschap van diva Uitslag is bij deze optredens volledig aan de kijker voorbij gegaan.

Bron: rtvoost.nl

Maar zeg nu zelf, heeft Sabine al deze capriolen nodig om de kiezer aan zich te binden? Samen met Mirjam Sterk, die zij eerder als kamerlid verving tijdens diens zwangerschapsverlof, vormt ze een charmant team dat de CDA een sexy accent geeft, waar de partij na jarenlange Balkenende saaiheid zo naar snakte. Sabine hoeft maar haar mooie ogen te laten glanzen en hup, weer een zeteltje gewonnen. Wellicht geschiedde het ook zo bij de werkgever van de secretaris, want in juli 2008 liep Uitslag een dag mee in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, onder het inmiddels onzinnige adagium van ‘een goed politica weet wat er in het veld leeft’. Een paar maanden werd Uitslag zelfs gestrikt om terug te komen om met haar betoverende glimlach de nieuwe couveuse-suites te openen.

Een week na de laatste verkiezingsuitslag kwam dan toch het onvermijdelijke nieuws: Sabine Uitslag heeft een voorkeurszetel veroverd. Het zij haar gegund: een lichtpuntje in deze barre (in)formatietijden. Mocht het CDA zich toch in de modderpoel van het nieuwe kabinet gaan storten, dan ziet u hierboven alvast de foto van de nieuwe minister van VWS. In dat geval rijst wel de vraag of ze nog de energieke leadzangeres van de band ‘Spinrock‘ kan blijven. Succes Sabine!

Advertenties

2 gedachtes over “Jeuk van Uitslag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s