Michael Jackson – She’s out of my life

Precies 1 jaar geleden ontviel de King of Pop ons, een jaar waarin zijn muziek waarschijnlijk meer dan ooit beluisterd is, getuige ook de duizelingwekkende statistieken bij een willekeurig Michael Jackson-nummer op YouTube. Zwervend door zijn oeuvre is de diversiteit ongekend, hetgeen het moeilijker maakt om één bepaalde hit tot de allerbeste te promoveren.

Een song die wellicht in de vergetelheid was geraakt, is ‘She’s out of my life’ uit 1980. Het is geschreven door Tom Bahler, een singer-songwriter die dat deed nadat zijn toenmalige, wereldberoemde vriendin Karen Carpenter hun relatie had verbroken. Niet zo gek van de later aan anorexia overleden zangeres, aangezien Bahler een kind had verwekt bij een ander.

Het is een prachtig ingetogen nummer dat Jackson zeer authentiek en vol emotie weet te vertolken: een geslaagde uiting van method acting. De geruchten gaan dat Jackson zich zo goed kon inleven, doordat Tatum O’Neal hem vlak daarvoor de bons had gegeven, hoewel er volgens het kindsterretje helemaal geen sprake was van een echte verkering. ‘She’s out of my life’ staat op Jacksons album ‘Off the wall’, waar de ballade een unieke plek inneemt tussen discohits als ‘Don’t stop ‘til you get enough’ en ‘Rock with you’. Het zou me niet verbazen als menig aan de kant gezette adolescent het liefdesverdriet ermee wegjankt.

Advertenties

Een gedachte over “Michael Jackson – She’s out of my life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s