De laatste Tour de Lance: Livestrong!

Inderdaad, op het moment van schrijven is de Tour net van start gegaan. De eerste renners zijn inmiddels van het Rotterdamse startpodium gerold. Onder hen die nog staan te wachten tot ze ook mogen/moeten, de 38 jarige Texaan Lance Armstrong. Eén van de weinigen die eigenlijk helemaal niet meer hoeft. Geld genoeg immers. Dat kan dan ook zijn motivatie niet zijn om – zoals in de wielrennerij gezegd wordt, zijn kloot (hij heeft er immers nog maar één) af te draaien en zo te proberen een 8e zege te behalen.

Voor wie ziekelijk twijfelt aan de motivatie die Armstrong zelf aandraagt voor zijn comeback – kankerbestrijding – is het misschien geneeslijk om dit filmpje van de NOS eens te bekijken. Het lijkt ons Lance op zijn best en op zijn echtst.

De afgelopen weken werden wij van NUt weer met meerdere moedeloos stemmende berichten geconfronteerd. Een geval van botvlieskanker, een geval van botkanker, een geval van bloedkanker, een geval van darmkanker met uitzaaiingen naar de lever, een geval van kleincellige longkanker. De verhalen zijn steeds weer schrijnend. Het is niet eerlijk.

Wie twijfelt aan de motivatie van Lance Armstrong, doet de patiënten en hun omgeving tekort.  Ben zuinig op uzelf. Tel uw zegeningen en Livestrong, zouden we willen zeggen.

Overigens, u kunt nog altijd via het Alpe d’Huzes project van Joris van Dooren KWF Kankerbestrijding steunen. Klik daarvoor hier.

Advertenties

Een gedachte over “De laatste Tour de Lance: Livestrong!

  1. Lijkt de afdeling wel waar ik werk in de Zeeuwse Bibliotheek. Daat is nu ook ziek, kanker, ziekenhuis en nog van dat soort ellende. Enne, Lance reed nog goed in dat filmpje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s