Miskoop van het jaar: vliegengordijn van Hornbach

Een bekend fenomeen voor eenieder en zeker voor sympathisanten van dit blog die resideren in agrarische streken: bij de temperaturen zoals de weergoden die de laatste weken hanteren zit je huis in no time vol met vliegen. En die zijn knap irritant, want ze gaan meestal zitten op jouw armen, benen, neus, etc. De beste remedie als het zover is wordt gevormd door een vliegenmepper.

Het is echter zeker zo lovenswaardig om preventief te werk te gaan. Hulde dan ook aan mevrouw de Beschermheer dat zij een vliegengordijn aanschafte bij Hornbach, waarbij zij uiteraard naar de winkel gelokt was door de fraaie slogan Hornbach, er is altijd wel iets te doen. Kostprijs 15 euro of zoiets.

Eenmaal thuisgekomen bleek het een aanschaf die zijn geld meer dan waard was. Wij hebben er namelijk eerst voor 100 euro frustratie om gehad en daarna voor hetzelfde bedrag om gegrinnikt. Het ding hing namelijk nog niet (letterlijk) of hij zat al geweldig in de knoop. En toen hij eenmaal ontknoopt hing, zorgde de eerste de beste passerende kat voor een nieuwe knoop, waarna het gordijn als een stervende zwaan ter aarde stortte.

Inmiddels was de Beschermheer zelf thuisgekomen en hij liet zich overhalen om de boel weer te ontwarren. Juist toen hij daar na drie uur bijna klaar mee was meldde mevrouw de Beschermheer junior (1 jaar) zich om het ding binnen vijf seconden te veranderen in een totale knoop. Een beetje zielig lag hij op de grond, totdat meneer de Beschermheer junior (3 jaar) hem in een onbewaakt ogenblik met een illegaal bemachtigde schaar in stukken knipte. Afijn, de foto spreekt boekdelen. Het advies van NUt: niet kopen.

Advertenties

8 gedachtes over “Miskoop van het jaar: vliegengordijn van Hornbach

  1. Haha, grappig. Heb ooit op ’n scoutingkamp min of meer hetzelfde meegemaakt. Met drie volwassenen gepoogd het ding te ontknopen, waarna 25 Kids ’t ding weer finaal in de knoop liepen. Is uiteindelijk in ’t kampvuur beland… :-) was overigens niet van de welbekende bouwmarkt van een winkel veel prullaria voor te weinig geld… Xenos. Een vliegenmepper van ’n euro heb je meer aan.

  2. Hilarisch. De secretaris pakt tegenwoordig ook wel eens een boek, met een speciale ‘backhand’- techniek probeer ik dan het zoemende beest te vangen. Geleerd in Polen, waar de vliegen verdraaid snel zijn (en helaas al om 6 uur opstaan)

  3. Wij hebben er ook eens zo een gekocht bij de Kwantum ofzo… maar ligt meer aan het suffe product dan aan de winkel waar je het koopt. Dat ding is ervoor gemaakt om in de knoop te raken en te blijven…. wij hebben nu slierten, dat raakt nooit in de knoop, maar blijft even irritant…. loop er maar eens doorheen als je je handen vol hebt!! Doe mij maar gewoon een goede hordeur… en die heb ik dan wel weer bij de Hornbach gekocht en werkt super!! Alle lof voor deze uitvinding en nog meer voor het advies van de medewerker bij Hornbach die ons deze adviseerde…

  4. Dit soort vliegergordijnen koop ik al jaren niet meer. Vroeger heb ik ze ook ooit gehad, maar zowel het ophangen alswel het gebruik waren een ramp. Nu gebruik vooral de vliegenmepper en die is uiterst effectief. En kost maar een beetje…….

  5. Of zou het stiekem een nieuwerwetse uitvoering van de rubix cube zijn… zelfde frisse kleurtjes en die kreeg ik ook nooit meer zoals het moest nadat het eenmaal een bende geworden was… Toch nog maar eens op de verpakking kijken of het niet toevallig een rubix-vliegengordijn was, dat zou een hoop verklaren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s