Prima tent, die enorme Quechua T 6.3 XL Air (++++)

Als het gaat om kampeermateriaal dan is de Beschermheer opeens zo laks niet meer als doorgaans het geval is. Niets is immers zo vervelend als in een natte slaapzak te moeten kruipen omdat de tent blijkt te lekken. Een nieuwe tent wordt daarom bij voorkeur met zorg uitgezocht, al blijft het in een winkel lastig te beoordelen of een tent zal lekken ja dan nee. Je kunt eigenlijk hoogstens even checken of de naden afgetapet zijn. Nu wij er eens over nadenken is eigenlijk het enige dat je echt goed kunt beoordelen op de donkere vliering van de kampeerwinkel, waar doorgaans de diverse modellen opgesteld staan, de beschikbare ruimte.

Misschien is dat de reden dat de Beschermheer zijn huidige tent op een website heeft uitgezocht. Een anonieme sympathisant bracht eens te berde dat ze ‘bij Decathlon voor een prikkie prima tenten verkopen.’ Op de site van Decathlon sprak de Quechua T 6.3 XL Air het meeste aan. Het gezin leek zich uit te gaan breiden en de term XL deed denken aan een grote tent. Dit werd bovendien duidelijk bewezen door een tekeningetje dat aangaf dat er zes mensen in konden slapen. De term Air leek te duiden op volop luchtingsmogelijkheden, wat ook belangrijk was. Wij zouden immers vast en zeker altijd mooi weer hebben tijdens onze vakanties. Dat dit wel de duurste uitvoering was mocht de pret nauwelijks drukken. € 329,- voor een zespersoonstent kan moeilijk echt duur genoemd worden.

Na mislukte pogingen om de tent aan te kopen bij Decathlon in Montpellier en Nîmes (een mens komt nog eens ergens), schaften wij er uiteindelijk eentje aan in Lyon. Dat is inmiddels ruim drie jaar geleden. De eerste keer dat wij hem opzetten, schrokken wij enigszins. Dit was geen slaaptent, maar een balzaal!


De tent is na drie jaar opgezet in Knegsel, Doesburg, Esch sur Sûre, La Mure sur Azergues, Champs sur Tarentaine, Vincelles, Bruttig-Fanken, Chienes, Markdorf en La Roche en Ardennes. Daarbij was het vaak minder zonnig weer dan ingeschat en gehoopt. Sterker nog, onze Quechua T 6.3 XL Air heeft ons door lange regendagen en onstuimige onweersfronten heen geholpen. Wij zijn nogal slordige kampeerders, maar kunnen er al onze zooi prima in kwijt en profiteren volop van alle handige opbergvakken. Bij warm weer is zo’n beetje alles open te zetten zonder dat er muggen en wespen tot ons domein toetreden. En de afmetingen zijn inderdaad enorm, maar hij past wel precies op zo’n eng standaard emplacement op foute campings met “straatjes” die als het meezit gewoon cijfers hebben gekregen en als het tegenzit dierennamen. (“Wij staan op varken 34 en willen zsm weg”).

Een aankoop op de gok dus, die goed heeft uitgepakt. En een aanrader bovendien. Zelfs de service van Decathlon is namelijk prima. Door ondeskundig opzetgedrag (de online instructievideo van Decathlon natuurlijk niet bekeken) brak er eens een stok. Deze werd probleemloos gerepareerd door Decathlon Amsterdam. Het schijnt dat deze tenten in India gemaakt worden. Dan nog lijkt het ondoenlijk om voor 329 euro deze tent te ontwerpen, in elkaar te naaien, te verschepen en te distribueren. Kortom, veel tent voor je geld, zoals men dat zo mooi zegt. En nog ontzettend waterdicht ook. Al is ie tegenwoordig wel 40 euro duurder dan destijds, het blijft een aanrader voor mensen die houden van een beetje ruimte in de tent.

Foto’s: decathlon.nl

Advertenties

6 gedachtes over “Prima tent, die enorme Quechua T 6.3 XL Air (++++)

  1. Grappig, onlangs voor het eerst in de Decathlon geweest, in Pornic, Bretagne. We hebben ons ook zeer verbaasd over de geringe prijs van deze tamelijk indrukwekkende tenten. Waarschijnlijk zien we over 5 jaar alleen nog maar Quechua’s, als het zo doorgaat.
    De secretaris is erg benieuwd naar zowel de opzet- als de afbreektijd voor een duo bestaande uit een handig (vrouwlief) en een onhandig (secretaris)persoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s