Corso, Brunico (++)

Als je dan toch in Italië bent, kun je net zo goed eens een pizza gaan eten. Wij kozen er een regenachtige dag voor en stapten in het Zuid-Tirolse stadje Brunico binnen bij een restaurant-hotel met de naam Corso. We werden verwelkomd door een mevrouw die de Beschermheer sterk deed denken aan de personage Juffrouw Bulstronk uit het boek Mathilda van Roald Dahl: een uit de kluiten gewassen wezen waaraan elk spoortje van raffinement ontbrak. Nadat zij de kaarten op tafel gesmeten had, probeerden wij onze kennis van het Duits aan die van het Italiaanse te koppelen om zo te vermijden dat we klössen of ander lokaal en als een baksteen op de maag slaand bergvoer voorgezet zouden krijgen.

Als voorgerecht kozen we uiteindelijk voor meloen met Parmaham. We besloten samen een portie te delen, wat verstandig was, want de meloen was muf van smaak en de ham weliswaar ok, maar onbeschoft veel. Toen juffrouw Bulstronk de borden weg kwam grissen vroeg ze staccato of het gesmaakt had, daarbij overduidelijk niet geïnteresseerd in het antwoord. Toen wij dat gaven, was ze namelijk alweer terug naar de keuken geklost.

We vervolgden ons uitje met twee pizza’s die, wel aardig, vol in het zicht in de houtoven bereid werden. Ze smaakten ook niet slecht, maar waren wel net zo fantasieloos als de gemiddelde Nederlandse afhaalpizza. We dronken onze op de gok gekozen wijn op, waarbij de duurdere aanmerkelijk minder lekker was dan de goedkope en tikten de rekening af, die met een kleine 45 euro alles meeviel. Veel meer had het ook niet moeten zijn, want Corso bleek ondanks een keurig verzorgd interieur een zeer middelmatig restaurant.

Het ijsje uit de kraam op het pleintje voor het restaurant was het lekkerste onderdeel van de maaltijd, dat zegt genoeg. Krap twee sterren, that’s it. En geen arrivederci wat ons betreft.

Foto: http://www.hotelcorso.com/

Advertenties

2 gedachtes over “Corso, Brunico (++)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s