Vegetarisch eetcafé Bij José, Nijmegen (++++)

Ondanks een gloednieuwe keuken raakte de secretaris afgelopen zaterdag geen pollepel aan. Reden was dat zijn nakomelingen met oma en opa de Osse Kermis bezochten, hetgeen ons de kans bood om na een dag poetsen uit eten te gaan. In een uitermate prettig weertje fietsten de secretaris en zijn echtgenote naar eetcafé Bij José, op Kelfkensbos. Het eetcafé is van specifieke signatuur, want er valt geen grammetje vlees te verorberen.

Bij binnenkomst moesten we ons even over de leegte heenzetten, want de potentiële cliëntèle zat op Lowlands of was nog op vakantie. Niet getreurd, op het terras achter was het lekker toeven, zeker toen het verrukkelijke voorgerecht werd voorgeschoteld. De secretaris schrokte bijkans zijn knoflookchampignons naar binnen; zijn eega genoot van een op haar lijf geschreven crostini met walnoten, geitenkaas en honing. De serveerster was echt een scheetje; minpuntje was wel -helaas komen we dit steeds vaker tegen- dat ze de toch niet al te uitgebreide biologische wijnkaart niet uit haar hoofd had geleerd.

Eetcafé Bij José. Bron: http://www.sienbrak.nl

Het menu van Bij José verandert periodiek: 3 vegetarische gerechten wisselen elkaar 2-wekelijks af. De secretaris koos de minst spannende: spinazielasagne met broccoli. Een degelijke uitvoering, behalve dat enkele bladeren wat taai wegbeten. Zijn disgenote nam meer risico door te opteren voor de spaghetti met sinaasappelsaus. Een combinatie waar je vooraf je vraagtekens bij kunt zetten, maar de kok maakte er een smaakvol geheel van. De hoeveelheden bij Bij José zijn overigens uitstekend, zeker gezien de zeer schappelijke prijs. Leuke frivoliteit was de blaadjes munt die de citroen vergezelde in ons (gratis) karafje water.

De serveerster vergat tijdens de hoofdmaaltijd te vragen of we nog behoefte hadden aan extra drank, wellicht doordat ze in de stress was geraakt van de komst van het enige andere gezelschap van die avond. Dan maar over naar het dessert waar Bij José duidelijk een origineler aanbod heeft dan een gemiddeld eetcafé. We werden verleid door het huisgemaakt gebak: een kolossaal stuk worteltaart, waar de secretaris een muscaat bij dronk die even soepel was als de eerdere glazen rosé en rode wijn.

De eindsom van alle versnaperingen overschreed nog niet eens de vijftig euro, zodat de secretaris en zijn echtgenote nog budget overhielden om romantisch aan de Waalkade te zitten. Een pluspuntje van Bij José is ook dat ze doorlopend kunstenaars de gelegenheid te bieden om hun werk aan veelal vegetariërs en veganisten te etaleren. Ons eindoordeel (niet bedoeld voor carnivoren) sluit goed aan bij de recensies op de website Puur uit eten: ++++.

Advertenties

5 gedachtes over “Vegetarisch eetcafé Bij José, Nijmegen (++++)

  1. Je moet je nooit afvragen of het van onder tot boven met kaas zit omdat anderen het zo klaar maken. De beste test is het zelf te proeven en dan ook nog eens te kijken naar kunst van onze bijzonder kunstenaars vanaf 10 november Bij José.

  2. Hallo iedereen,
    Op school zijn we in groepjes bezig aan een onderzoek. Dat van ons gaat over vegetariërs, we zoeken vegetarische mensen die een enquête willen invullen. Degene die ons zouden willen helpen: gelieve een mailtje te sturen naar vegetarischonderzoek@hotmail.com. Jullie zullen dan een enquête ontvangen in jullie mailbox.
    Jullie zouden ons er een enorm groot plezier mee doen.

    Alvast bedankt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s