Dubbelgangsters (4): Annette Barlo en Nienke van den Berg

De secretaris blijkt moeite te hebben met nieuwe onderwerpen, dus voegt hij weer een exemplaar toe aan één van de lopende NUt-series. In de rubriek Dubbelgangers confronteren wij Annette Barlo met haar evenbeeld. Barlo kennen we uit de langstlopende komedie-serie in Nederland, ‘Oppassen’, die met name door opa Henry Buys (Coen Flink) tot een succes werd gebonjourd. De jeugdige Barlo lifte daar handig op mee als bijdehante kleindochter Anna Bol die impliciet het respect voor het milieu moest overdragen op het (familie)publiek.

Barlo stapte iets te laat uit de serie, want inmiddels waren we haar enigszins overdreven manier van acteren, te luide stem en vooral al dat haargepluk wel een beetje beu. Haar vervolgstappen zijn het ook niet helemaal: ze versleet waarschijnlijk meer omroepen dan mannen en degradeerde uiteindelijk naar RTV Utrecht, waar ze enkele dagen in de week het nieuwsprogramma U Vandaag presenteert. Haar kapsel is nog nauwelijks veranderd, maar goed, de secretaris is op dat vlak evenmin innovatief.

Nienke van den Berg
Annette Barlo

 

Minstens zo irritant is Nienke van den Berg, beter bekend als het ‘zappelin-meisje’, niet te verwarren met het zeilmeisje Laura Dekker natuurlijk. Zij danst elke werkdag het gelijknamige programma bij elkaar. Leuk voor de kleintjes wellicht, maar haar spastische bewegingen zijn nu niet bepaald een lust voor het oog. Het is uiteraard geen pretje om met een denkbeeldig luchtschip te moeten swingen, maar Nienke werkt behoorlijk op de lachspieren.

Andere kijkers schijnen er nog meer last van te hebben, want de niet malse beledigingen aan Van den Bergs adres tieren welig op internet, getuige onder andere de groep zappelinmeisjeweg.hyves.nl. Kwalificaties als ‘tenenkrommend’, ‘mateloos irritant’ en ‘aanstellerige tuthola’ zijn niet van de lucht en als klap op de vuurpijl wordt ze door haar wijd opengesperde ogen verdacht van cokegebruik. Ze schijnt overigens wel een stuk minder vals te zingen dan haar voorgangster….

Advertenties

Een gedachte over “Dubbelgangsters (4): Annette Barlo en Nienke van den Berg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s