De Eendraght – Hellevoetsluis (+++)

Somige tradities ontstaan spontaan, maar zijn daarmee nog niet minder interessant of waardevol. Zo maken wij van NUt er sinds enige tijd de gewoonte van om her en der een zwembad te bezoeken en deze te recenseren. Dit weekend kwamen wij, enigszins toevallig, terecht in zwembad De Eendraght te Hellevoetsluis, of all places.

Het was bij het benaderen van het troosteloze gebouw even zoeken naar de entree van het zwembad, dat gekoppeld is aan een sporthal. De deur bleek aan de achterkant te zitten en werd direct gevolgd door een trap die het ergste deed vrezen: afgetrapt hout. Eenmaal boven kwamen we aan in een bar die uitzicht bood op het zwembad, hetgeen een mix van gevoelens deed ontstaan. Ergens deed het allemaal nogal denken aan de jaren tachtig, anderzijds zag het er niet onaardig uit.

We rekenden af, de entreeprijzen vielen mee. De gangetjes in het omkleedgedeelte zijn wat smal, de “grote” herenkleedkamer aan de kleine kant. De kluisjes zijn niet duur, 20 cent, maar eigenlijk mag zoiets best gratis zijn. En dit systeem was wat ingewikkeld, wij zagen in korte tijd veel bezoekers die moeite hadden om het systeem te doorgronden. Dit kan ook iets zeggen over het intellect van de bevolking van Hellevoetsluis, waarvan een fors gedeelte aan de tatoeages te zien zijn geld met noeste arbeid verdient in de stinkende Rotterdamse haven, die als een zwaard van Damocles boven Voorne-Putten hangt.

Het zwembad bleek te bestaan uit een 25 meter bad met duikplank en een groot speelbad met daarin wat attracties als een fantasieloze stroomversnelling, een waterval, een kapot bubbelbad en een grote, wel werkende bubbel. Daarnaast is er een 71 meter lange glijbaan die voor één tot vierjarigen veel spektakel biedt: donkerte, spannende lichtkleuren, scherpe, onverwachte bochten en behoorlijke snelheden. Leuk.

Het peuterbadje daarentegen, stelt niets voor. Dit wordt echter enigszins gecompenseerd door de kekke pakjes van de badmeesters en de fantastische douches. Kortom, drie sterren: +++

Advertenties

4 gedachtes over “De Eendraght – Hellevoetsluis (+++)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s