Google: vriend of vijand? Of een handig neefje?

Wij schreven hier al eens eerder over Google, over de snelle browser Chrome bijvoorbeeld. En het boek What would Google do? kreeg een laaiend enthousiaste recensie. De Voorzitter, scherp als altijd, wees in die tijden de Beschermheer er terecht op dat Google ook een paar kleine minpunten zou kunnen hebben, waarvan de potentie een totale controle over de mensheid uit te kunnen oefenen er één van is.

Het is waar, Google weet alles over ons. En alles is misschien wel wat veel. Omdat we aan al deze vervelende zaken weinig kunnen doen, kunnen we er wellicht maar beter het beste van maken. Google is misschien geen vriend, maar familie. Die heb je immers ook niet voor het kiezen.

Dat gezegd hebbende denken wij bij Google vooral aan een handig neefje dat je telkenmale uit de nesten helpt bij lastige vraagstukken. Daarbij is het wel een neefje met daadwerkelijk bijzondere capaciteiten. Google zit namelijk vol bijzondere aardigheidjes.

Wist u namelijk dat u Google ook als rekenmachine kunt gebruiken. Typ maar eens een willekeurige som in, de zoekmachine geeft u keurig antwoord. Ook fascinerend: Wie de zoekopdracht “define: *” invult, krijgt een woordenboek of encyclopediedefinitie van het betreffende woord (* dus).  Ook bijzonder: met een zoekcommando als “link: https://nutblog.wordpress.com” krijgt u een overzicht van alle sites die naar dit blog linken.

Het meest fascinerende handigheidje ontdekten we echter vandaag. Typt u eens de streepjescode van een willekeurig product in het zoekveld. Google vertelt u welk product het is. Feilloos. Kent u nog meer bijzondere Google functies? Deel ze met ons!

Afbeelding via google afbeeldingen (dit is Google als nichtje :))

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s