Cape Helius: Amerika in Hellevoetsluis

Wie Nederland een mooi land vindt, kan ter genezing altijd nog naar Hellevoetsluis gaan. Niet dat het met dat dorp en zijn directe omgeving nou zo beroerd gesteld is, maar de rit ernaar toe is ronduit verschrikkelijk, mits er tenminste voor de Noordelijke aanrijroute gekozen wordt, die leidt door de mistroostige Zuidelijke Rotterdamse havengebieden. Die zijn zo lelijk dat het pijn doet aan je ogen.

Evengoed zijn er andere goede redenen om eens af te zakken naar de voormalige marinehaven. Aan diezelfde haven ligt namelijk een vakantiepark dat de naam Cape Helius meegekregen heeft van Roompot Vakantieparken. Het resort, want zo noemen ze het zelf, wordt gevormd door een fors aantal in Amerikaanse stijl opgetrokken villa’s. U weet wel, van die houten huizen, al zijn ze hier natuurlijk niet van hout, maar van een of andere fantasievolle kunststof. Net echt. En de frisse kleuren zogen voor een minder deprimerende uitstraling dan doorgaans bij vakantieparken het geval is.

Wij huurden eens een weekendje zo’n villa. De zes volwassenen en 4 kleine kinderen die ons gezelschap telden konden er gemakkelijk in gehuisvest worden dankzij de vier ruime slaapkamers, die aangevuld worden met een ruime woonkamer, open keuken, bijkeuken, hal, twee badkamers en – last but not least – een sauna. De Beschermheer heeft tijdens het weekend zowel op de bank als in een bed geslapen en beide bevielen goed, qua comfort. Daar mag echter bij aangetekend worden dat de bedden vrij zacht zijn. Heerlijk om op te rollen volgens de kinderen, die zo in hun spel opgingen dat het eindigde in een ritje naar het ziekenhuis in Spijkenisse, alwaar een verbogen sleutelbeentje geconstateerd werd.

Ondertussen verkende de Beschermheer de omgeving op de racefiets en constateerde hij dat de kustlijn best aardig is, de Maasvlakte het tegenovergestelde en het omringende boerenland beresaai. En natuurlijk waait het in dit soort contreien 355 dagen per jaar keihard. Brielle was dan wel weer aardig. De cooling down vond plaats in de sauna, alwaar de Beschermheer zich bedacht dat de vele schandalig luxe speedboten in de haven van het park de Amerikaanse sfeer perfect aanvulden.

Verder is het natuurlijk niks bijzonders, dat hele Hellevoetsluis. En Voorne-Putten is eigenlijk ook niet om over naar huis te Twitteren. De speeltuintjes in het park stellen ook niet veel voor trouwens. Daar stond een opsteker tegenover: het schandalig luie Roompotkonijn Koos kwam het hele weekend zijn hol niet uit. Houden zo.

Advertenties

3 gedachtes over “Cape Helius: Amerika in Hellevoetsluis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s