Het Melkhuisje is terug!

Nee, deze blog gaat niet over een kinderboerderij. De in tennis ingewijde lezer weet dat het Melkhuisje een club is in Hilversum. Verheugd las de secretaris onlangs dat het internationale toernooi weer terugkeert op de tennisagenda, na een afwezigheid van 17 jaar. De secretaris maakte als puber de laatste twee edities mee, begin jaren negentig. Zijn vader nam hem in de zomervakantie mee naar het lommerrijke sportpark, waar destijds een aantal graveltoppers hun kunsten vertoonde, zoals de Spanjaard Carlos Costa, de Zweed Magnus Gustafsson en de Tsjech Karel Novacek.

De secretaris herinnert zich nog een regenachtige dag waarop uiteindelijk geen enkele bal geslagen werd. Zijn vader was niet uit het lood geslagen: de volgende dag werd het ritje Oss-Hilversum opnieuw afgelegd en ditmaal zonder regenjas en lege tribunes. Het toernooi van het Melkhuisje blonk vooral uit door de gemoedelijke, informele sfeer die er op het knusse park hing. Je slenterde met gemak even van de ene naar de andere tribune en nam terloops een kijkje in de nog bescheiden rij van promostands.

Tom Okker op het Melkhuisje. Bron: melkhuisje.com

Omdat het succesvolle evenement uit zijn jasje groeide werd het toernooi in 1995 verplaatst naar Amsterdam. Daar was de lol er voor vader en zoon al snel vanaf: de ‘magie’ van de Hilversumse locatie was ver te zoeken, ofschoon de bezetting van het toernooi er nog steeds mocht wezen. Zeven jaar later verhuisde het wederom, naar Amersfoort, en daar kabbelde het toernooi voort tot 2008, toen de ATP-status werd verloren. Volgend jaar pakt het Melkhuisje deze Challengerstatus op; de secretaris hoopt vurig dat Hilversum er zodanig een boost aan kan geven dat oude tennistijden weer gaan herleven!

Advertenties

Een gedachte over “Het Melkhuisje is terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s