Secretaris’ muzikale schijf van vijf (deel 4): Pat Benatar – Love is a battlefield

In een tamelijk kort tijdsbestek werd de secretaris tot tweemaal toe verrast door het geluid dat de autoradio voortbracht: het nummer ‘Love is a battlefield’ van Pat Benatar. In de ogen van enkele DJ’s kennelijk een echte 80’s-klassieker, deze dijk van een hit uit 1984 (want destijds 4 weken op nummer 1). De secretaris is het hier hartgrondig mee eens: de verveling lijkt nimmer toe te kunnen slaan bij dit rauwe, maar lekker voortmarcherend nummer van deze Amerikaanse zangeres met Poolse roots , die geboren is als Pat Mae Andrzejewski.

Benatar biedt ons een stukje onvervalste Girl Power avant la lettre. De bijbehorende clip versterkt deze attitude: jong meisje verlaat haar ouderlijk huis na een fikse ruzie, terwijl haar broertje nog even treurig uit het raam kijkt. In de grote stad probeert ze zich te handhaven, maar het (liefdes)leven kent op die leeftijd pieken en dalen: ‘We are young, heartache to heartache we stand’. Op 2.10 in de clip zien we de perfect gecaste bad guy verschijnen: een zeer gelikte, maar tevens onfrisse latino die Benatar om zijn vingers probeert te winden.

Hij krijgt echter lik op de stuk van de stoere zangeres en haar vriendinnen: analoog aan Michael Jacksons ‘Beat It’ komen ze met een synchroon dansoptreden op de proppen. ‘Love is a battlefield’ duurt ruim 5 minuten, maar dit is geenszins hinderlijk, mede door het geweldige instrumentale intermezzo waarin de dames hun kunsten vertonen aan deze louche figuur. Helaas heeft Benatar nadien niet veel meer betekend in de hogere regionen van de popmuziek; des te meer reden om dit nummer te blijven koesteren.

Advertenties

Een gedachte over “Secretaris’ muzikale schijf van vijf (deel 4): Pat Benatar – Love is a battlefield

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s