Bruggetje De Hoefkamp-De Wellenkamp (Plekken in NL wigk (8))

Over circa tweeënhalve maand wordt de actieradius van de secretaris tijdelijk weer wat kleiner. De eerste periode zullen een bezoekje aan de plaatselijke supermarkt en een wandelingetje naar het zeer nabij gelegen Maas-Waalkanaal tot de grootste uitstapjes behoren. Gezien de slaapbehoefte van de neonaat en de schoolverplichtingen van broer en zus kunnen de secretaris en zijn eega zich immers geen verre avonturen permitteren. Het armetierige gevoel van ‘ik heb vandaag werkelijk geen bal gedaan’ zal weer even de kop op steken. Jammer, want het is zelfs pertinente onzin: een paar koters (op)voeden, vervoeren, troosten, knuffelen, uit elkaar halen en in de gaten houden is a hell of a job, alleen krijg je er slecht voor betaald.

Voordeel van dit alles is wel dat de eigen wijk zeer goed wordt geëxploreerd. Zo is de secretaris al vaak met brood en dochterlief in de hand naar het bruggetje tussen de Hoefkamp en de Wellenkamp gelopen. Bij elke aankomst worden we dan enthousiast verwelkomd door een flinke zwerm eenden, soms wel 40 in getal. En wat is er nu dankbaarder dan al deze hongerige maagjes te vullen? Voor een kind niets leuker dan dat en het oefent en passant haar biceps en coördinatievermogen. De secretaris maakt er op zijn beurt altijd een sport van om elk eendje minstens één stukje te geven: zo links is hij nog steeds. 

Foto: T. Klijn

Bij zonnig weer is het een onverwacht idyllisch plekje. Als meerkoet & co zijn voorzien, geniet de secretaris van de zonnestralen in het slootje. Maar vooral de machtige treurwilgen die zich al kreunend over het water lijken te ontfermen, vormen een harmonieus beeld. Misschien beïnvloedt dat ook het gemoed van passanten, want op dit bruggetje zijn de mensen zeldzaam vriendelijk tegen elkaar. Soms wordt er een kort gesprek gevoerd of stukjes brood uitgewisseld: klein burgerlijk geluk. Nijmegen-Lindenholt heeft meer van zulke bruggetjes en watertjes; de secretaris hoopt dat deze eveneens een dergelijke atmosfeer bezitten. Mocht u op kraamvisite komen en u houdt het binnen niet meer uit: de secretaris neemt u graag even mee!

4 gedachtes over “Bruggetje De Hoefkamp-De Wellenkamp (Plekken in NL wigk (8))

  1. Het genieten van een bruggetje heb ik al mogen meemaken. Tijdens een oppasdag heb ik me al joggend – de kleinkinderen hadden de fietsen meegenomen – het bruggetje met de waterval opgezocht. Na eerst uitgeblazen te hebben, de kinderen had een straf tempo en ik ben tenslotte geen 30 meer, troffen we daar een jeugdige visser aan. Hij zat achter een grote vis aan, die verdween snel. De kleinkinderen en ik hadden hier al heimelijk op gehoopt. Daarna de eenden gevoerd en via het kinderspeelplaatsje joggend terug naar huis. Ga ik toch eens overdoen, goedf voor de conditie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s