Een bont gezelschap dubbelaars

De tennisfans in Londen maken zich op voor de droomfinale tussen de twee beste spelers ter wereld, Rafael Nadal  en Roger Federer. Laten we echter niet vergeten dat er ook nog op een hoog niveau wordt gedubbeld, daar in de Engelse hoofdstad tijdens de afsluiting van het seizoen. Een qua publiciteit verwaasloosde discipline: 4 heren die elkaar bestoken met tactische opslagen, snelle returns en agressieve volleys. In Nederland raakte het herendubbel pas in zwang toen Haarhuis en Eltingh de absolute wereldtop bereikten.

Om naar te kijken doet het dubbel eigenlijk niet veel onder voor een single wedstrijd. De rally’s zijn weliswaar niet lang, maar regelmatig vallen er opwindende zoniet spectaculaire spelsituaties te noteren. In het dubbelspel verschijnen soms ook verrassende spelers aan de top uit allerlei windstreken. Zo zijn dit jaar de Indiërs Leander Paes en Mahesh Bhupathi ook weer van de partij. Een aantal jaar geleden vormden ze samen een fris en kleurrijk duo; dit jaar staan ze in de eindronde met respectievelijk de Tsjech Lukas Dlouhy en de Wit-Rus Max Mirnyi.

Nestor (l) en Zimonjic. Bron: vandaag.be

En wat te denken van het Poolse duo Matkowski en Frystenberg? Zeer opmerkelijk dat dit Oost-Europese land zonder noemenswaardige tennisgeschiedenis maar liefst 3 spelers in de finalepoule levert, want ook Kubot wist het selecte gezelschap te halen. Eveneens opmerkelijk is de aanwezigheid van de Canadees Daniël Nestor die al twintig (!) jaar meedraait aan de dubbeltop; dit jaar met de Serviër Nenad Zimonjic. Met zijn 38 jaar is Nestor echt niet de echte nestor: de boomlange Belg Dick Norman, aan de zijde van de Zuid-Afrikaan Moodie, telt nog een (tennis)jaar meer.

Op het moment van schrijven maken Bhupathi (ook al 36)/Mirnyi en Nestor/Zimonjic zich op voor de finale: de secretaris voorspelt, naast een zwaarbevochten overwinning voor Federer tegen Nadal, een zege voor de ‘oude’ Canadees, al was het maar omdat het hem zeer gegund is.

Advertenties

2 gedachtes over “Een bont gezelschap dubbelaars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s