Air hockey!

De Sint beloonde de 5-jarige zoon van de secretaris vandaag, naast een vurig gewenste racebaan, met een spelletje mini-air hockey. Een benijdenswaardig cadeau, want de secretaris speelt dit spelletje graag in het groot, als de kans zich onverhoopt voordoet. Bij elk bezoek aan een vakantiepark of indoorspeeltuin checkt hij de inventaris op de aanwezigheid van zo’n vrolijke speeltafel. Helaas moet er vrijwel altijd een 50 cent of 1 euro muntstuk ingestopt worden, misschien om de fans niet in al te groten getale te laten samendrommen.

Nog even een korte uitleg: air hockey is een spel aan een tafel met een schijf of puk en twee zogenaamde pods. Met deze pods moet de puk in het doel (een spleet aan het eind van de tafel) van de tegenstander worden gestoten. De secretaris heeft uitgezocht dat onder de tafel een compressor zit die lucht blaast door gaatjes in de tafel. Met deze lucht kan de puk zich soepel voortbewegen. Het spel duurt meestal een minuut of vier, vijf. Maar vergis u niet, in deze betrekkelijk korte tijd kan er aardig getranspireerd worden. Niet zelden worden spelers aan het eind met rode konen en druk gesticulerend aangetroffen. Een combinatie van spanning, sensatie en een overbelaste armspier maken het air hockey tot een onderschatte krachtmeting.

Bron: billiardhockey.com

De secretaris heeft tot nu toe een indrukwekkend palmares opgebouwd in dit genre. Vader en eega werden moeiteloos aan de kant gezet. Gelukkig werd ook de broer van de secretaris meermalen aan de zegekar gebonden, mede omdat de secretaris heftige revanchegevoelens koesterde na een verloren sprintwedstrijd. Eenmaal behaalde hij de zege pas in de laatste secondes, zodat de secretaris zich nog niet omgeven voelt door een zweem van onoverwinnelijkheid. De beschermheer bijvoorbeeld zou door zijn sportiviteit en kinderlijke onbevangenheid vast een geduchte opponent kunnen zijn.

Thuis houdt de secretaris de air hockey-verrichtingen van zoonlief nauwlettend in de gaten, want welke zoon wil zijn vader in sport of spel niet zo gauw mogelijk verslaan? Als de zolder ooit is opgeruimd, is het aanschaffen van een groot exemplaar wellicht het overwegen waard. Maar voorlopig geniet de secretaris nog van zijn ongeslagen status….wie durft?

2 gedachtes over “Air hockey!

  1. Air hockey heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de secretaris.
    Moet ie als alternatief voor zijn ooit gespeelde veldhockey hebben overgehouden. Naast verstand van tennis, is hij een kei in deze vormen van hockey. ‘Bezint, eer ge de uitdaging begint’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s