Shaun het schaap is wél leuk

In de communicatiewereld geldt momenteel het adagium: videocontent = king. Ik wil hierop verder op dit moment niet uitgebreid ingaan, maar feit is wel dat de kinderen van de Beschermheer deze stelling met dikke letters onderschrijven. Avond na avond zijn ze eindeloos geboeid door de filmpjes die de diverse Studio 100-achtige leveranciers ons bieden.

Zoals u eerder al kon lezen op dit blog wordt de Beschermheer helaas schier misselijk bij het aanzien van Thomas, Percy en hun vriendjes, waar de braafheid vanaf spat. Ook Boemba, bij ons in huis omgedoopt in Boemba, de clown met het syndroom van down, zonder mensen met deze handicap op enige manier te kort te willen doen, kan de Beschermheer niet echt waarderen.

Gelukkig zijn er alternatieven die wel om uit te houden zijn. Buurman en buurman natuurlijk. Of de uiterst driftige, vindingrijke en brutale animatiepinguïn Pingu. En afglopen week werd de keuze in ons huishouden uitgebreid met Shaun het schaap. Van alle bij de Beschermheer bekende filmpjes zijn dit toch wel de meest geestige.

Shaun en zijn medeschaapjes leven op een boerderij in een lieflijk, groen, heuvellandschap. De boerderij wordt beheerd door een eenzame agrariër, met een rammelende tractor en een bril met jampotglazen. Een niet erg snugger heerschap zo te zien. De schapen zelf worden geleid door een niet al te onredelijke hond, die doorgaans vooral druk is met koffiedrinken. Vijand nummer 1 zijn drie zeer jaloerse varkens die om de haverklap begerig over het muurtje rondom hun verblijf loeren of ze niet iets van de schaapjes af kunnen pakken. Al deze karakters samen beleven onschuldige, maar zeer geestige avonturen. En zijn daarmee lollig voor beide generaties.

Ach, we kunnen praten wat we willen. Eenaflevering bekijken is duidelijker:

U heeft het goed gezien: Shaun het schaap wordt gemaakt door de makers van Chicken Run en Wallace & Gromit.

Advertenties

2 gedachtes over “Shaun het schaap is wél leuk

  1. Zo te zien aan de kleuren Duitsland tegen Engeland en inderdaad geestig. Lijkt een van de betere series.
    Niet eerder van gehoord, ben weer een beetje bij en weet ik waar ze het over kunnen hebben, waarvoor dank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s