Ontbijt bij De Blonde Pater (+++1/2)

Een hele tijd terug toonde de secretaris eindelijk eens een ver weggezakt stuk assertiviteit. Zonder ingelicht te worden was hij bij zijn hier niet nader te noemen tennisclub aan de kant gezet als barrooster-samensteller. Hij beklaagde zich, uiteraard wel op gepaste en respectvolle wijze, dat hij toch in ieder geval even geïnformeerd wilde worden over deze taakontheffing. Een nieuw lid van de commissie trok zich de hele situatie erg aan en compenseerde hem, wellicht wat overdreven, met enkele ontbijtbonnen voor het bekende Nijmeegse grand café ‘De Blonde Pater’.

Afgelopen zaterdagochtend troonde de secretaris zijn gezin mee om deze bonnen te verzilveren, eerst nadat dochterlief thuis getroost was. Zij vertrouwde het zaakje niet en was bang dat haar gebruikelijke portie muesli niet tot het assortiment van het café zou behoren. Ietwat wiebelig, 7 km fietsen met 2 koters op slechts een glas karnemelk maakt een mens wat slapjes, arriveerden we bij het pand aan de Houtstraat. We vonden een uitstekend plekje bij de kast met speelgoed en flapperden met onze bonnen waarmee we tweemaal het uitgebreid ontbijt konden bestellen.

Bron: jaapstronks.nl

Dit ontbijt, normaliter 12,50 euro p.p., bestond uit een schaal met bolletjes, geroosterde boterhammen en een noten-vruchtenboterham. Het beleg vormde een keus uit parmaham, jonge of oude kaas en een minipakje hagelslag. Verder stonden voor onze neus nog een schaaltje met mango en ananas, plakjes brie en een bescheiden portie scrambled eggs. En gelukkig, de cruesli ontbrak niet, anders hadden we gezien dochters pittige karakter al snel huiswaarts kunnen keren. Later verklaarde de driejarige wel dat die minder lekker was dan thuis.

Voorwaar een uitstekend begin van de dag voor de inwendige mens. Het broodgedeelte smaakte prima en de kaas en ham waren in ruime mate aanwezig. De kinderen gedroegen zich voorbeeldig en hapten gezellig mee. Zo goed zelfs, dat ze ons hielpen om bijna het hele ontbijt soldaat te maken, want zonder hen was dit zeker niet gelukt. Naast de afwezigheid van een kuipje jam, was het jammer dat er geen tweede kopje koffie of thee werd aangeboden. Beide componenten zouden het geheel iets completer maken. De bediening was (kind)vriendelijk en snel, ofschoon dit niet helemaal spoorde met de mening van zoonlief, die al na pakweg een minuut vroeg waar het eten bleef.

Een geslaagde uit-eten exercitie met de kinderen op dit tijdstip van de dag: een rustigere, dus betere optie dan een diner buitenshuis met het hele gezin. Toen we De Blonde Pater verlieten, stroomde het cafë verder vol. Ons vermoeden was dat er veel herhaalbezoekers bij zaten. NUt geeft hen geen ongelijk: +++1/2.

2 gedachtes over “Ontbijt bij De Blonde Pater (+++1/2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s