Dead drops

Wij van NUt kwamen vandaag per toeval een uiterst komisch kunstproject tegen dat we u niet willen onthouden. Dead drops is een anoniem, peer to peer filesharing network. Tot zover niets nieuws, dit geldt bijvoorbeeld ook voor Limewire. Maar Dead drops is revolutionair: het is offline en vindt plaats in de openbare ruimte. Het netwerk wordt namelijk gecreëerd door USB sticks in muren in te metselen, waarna iedereen die langskomt met een computer, kan inpluggen. Iedereen kan meedoen en dat gebeurt ook, er zijn inmiddels al contactpunten over de hele wereld. Hieronder een fraai filmpje, dit is de website.

Advertenties

Een gedachte over “Dead drops

  1. Tevens de nieuwste vorm van geocaching, naar het lijkt, en voegt een ideale digitale dimensie toe in een ideale wereld. Helaas is de echte wereld niet ideaal. Ik kan zo een aantal steden opnoemen waar de usb-stick is vernield of verwijderd voordat de cement droog is.
    Kortom, in deze vorm naar mijn mening gedoemd om te mislukken maar een erg creatief idee. Had door een Fransman bedacht kunnen zijn!
    Eerder zie ik praktische mogelijkheden in een usb-paal met een keuzedisplay o.i.d. bij bijv. benzinestations, elektriciteits-tappunten (op termijn), of een usb-prikbord bij supermarkten en andere (gecontroleerde) openbare ruimten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s