Dol op kervel

De secretaris maakt graag een maaltijdsoep, al dan niet met behulp van de keukenmachine. Wellicht komt het bij deze gastronomische activiteit ontstane enthousiasme door het “tovenaars-gevoel”: men neme een pan, men gooie er van alles in en het resultaat is in veel gevallen bevredigend. Toegegeven, de originaliteit verdient niet altijd een voldoende, want de secretaris kwakt er altijd een flinke scheut (kook)room in, daarna vaak gevolgd door een trouwe, kruidige partner, namelijk kervel.

Bron: groen.net

Kervel is een eenjarige plant met varenachtige, lichtgroene blaadjes en komt oorspronkelijk uit het zuidoosten van Rusland. De Romeinen kruidden hun gerechten met kippenvlees er al mee. De smaak van kervel is licht zoetig en doet enigszins denken aan venkel en anijs. Naast met room combineert kervel ook goed met kwark, yoghurt, eiergerechten, gevogelte en vis. Let op dat u de kervel pas tegen het einde van de kooktijd erbij doet, anders verliest het kruid zijn aroma.

De eerste keer dat een toen nog culinair onervaren secretaris kervel op de lijst van ingrediënten zag staan, schrok hij een beetje. Op de middelbare school had hij gelezen over de dood van Socrates. In de gifbeker van de grote filosoof zou een substantie met dolle kervel hebben gezeten. Gelukkig hebben deskundigen ons inmiddels verzekerd dat het hier waarschijnlijk de gevlekte scheerling zou betreffen die vrij zeldzaam is in Nederland. Sindsdien is de secretaris onbezorgd dol op kervel.

Advertenties

3 gedachtes over “Dol op kervel

  1. Pas op voor beweringen die, als ze op enig moment onwaar mochten blijken, je laatste kunnen zijn.
    Uit de categorie beroemde laatste woorden:
    ‘Ik heb dit al vaker gedaan; ik weet wat ik doe’
    ‘We kunnen nog één stapje verder’
    ‘Nee, dat doe je fout. Die draad moet je hierop aansluiten’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s