In memoriam deel 3: ‘die jongens van NUtblog’

4 mei 2040 (alumni-update Radboud University Nijmegen)

Drie oud-studenten BC komen allen afzonderlijk aan hun einde

Drie oud-studenten van de Radboud University Nijmegen komen in een speling van het lot om in hetzelfde uur.
De voormailig BC-studenten waren allen lid van NUt. NUt werd opgericht in 2003, een initiatief van de toenmalige studenten van Thomas Klijn en Jasper van den Broek, Joris van Dooren voegde zich daar al snel bij.

Klijn kwam om bij een kaping van Limburgse vrijheidsstrijders op het spoortraject van Nijmegen – ’s-Hertogenbosch. De secretaris was, samen met zijn twee dochters, op weg naar de 21e Europese Dag van het Korte Verhaal.
Van Dooren, Beschermheer, leerde zojuist zijn kleinzoon Jean al fietsend hoe de ‘waaier’ werkt toen ze beiden werden gegrepen door een voorbijgaande, volgeladen truck van de firma Farm Frites.

Van den Broek legde in de Estse hoofdstad Tallinn de laatste hand aan zijn ‘magnum opus’ Utrechtse gevelbelettering in de 21e eeuw toen het middeleeuwse centrum getroffen werd door een meteoriet.

In de beginjaren van het in 2008 opgerichte weblog genoten de heren van hun macht als recensenten van eetgelegenheden. Vaak testten zij uit een etablissement om zich na het dessert te ‘onthullen’ als de recensenten van NUtblog. “Dit zijn die jongens van NUtblog,” werd er dan verschrikt gezegd.

In 2027 vertrok de Voorzitter voorgoed naar Tallinn. Toen een stad in de bloei van haar leven. Na de klap van de tweede internet-bubble beraadde de Voorzitter zich daar op zijn toekomst. Hij besloot een belangrijk speerpunt van NUt tot studie-object te maken.
Klijn en Van Dooren bleven woonachtig in Nederland met hun grote gezinnen (beiden hadden vijf kinderen en meerdere kleinkinderen). De twee heren kwamen nog wel ‘ns bij elkaar om air hockey te spelen.

Een bundeling van de meest memorabele bijdragen van het NUtblog (Bij de snor van Ted de Braak, 2012) legde de tijdsgeest bloot maar is vooral een persoonlijk document van drie dertigers in de kracht van hun leven.

4 gedachtes over “In memoriam deel 3: ‘die jongens van NUtblog’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s