Minder overheid?

Alsof het voornemen van het huidige kabinet om de maximum snelheid op de snelweg te verhogen naar 130 km/uur nog niet tragikomisch genoeg was (slecht voor de verkeersveiligheid en de CO2 uitstoot, goed voor de populariteit bij het minder snuggere deel van het electoraat), wordt er momenteel in de Tweede Kamer een discussie over gevoerd die tranen doet opwellen van zowel verdriet als plezier.

Veel gekker en futieler moet het namelijk niet worden. Wie door wilde rijden op de nederlandse wegen zette immers in de afgelopen jaren de cruise control op zo’n 132 per uur. Immers, vanwege de foutmarge van de controle apparatuur werd er pas beboet vanaf 128 km per uur en de meeste auto’s geven op de teller zo’n 4 km per uur te hard aan.

Met dit gegeven in het achterhoofd werd minister Schultz-Van Haegen erop gewezen dat binnenkort op deze manier iedereen zowat 140 rijdt in plaats van 130. Ho, dat kon natuurlijk niet. De minister besloot dat iedereen die harder reed dan 130 ook direct beboet moet worden. Hiervoor moet echter wel even de wet aangepast worden, vanwege de onnauwkeurigheidsmarges die nu gehanteerd worden. Anders sneuvelen de boetes gegarandeerd voor de rechter.

Kortom, er wordt door 150 politici uren gediscussieerd over een slecht idee, waarvoor nota bene een andere wet aangepast moet worden, zodat we welgeteld twee kilometer per uur harder kunnen rijden. Vervolgens zal dit voorstel sneuvelen in de eerste kamer, waar nog eens 75 mensen er zich over zullen buigen.

De Nederlandse politiek mag wel eens in de spiegel kijken. Als dit minder overheid is, zijn wij van NUt benieuwd naar de overige plannen.

Advertenties

4 gedachtes over “Minder overheid?

  1. In Spanje zijn ze dan wat slimmer, daar hebben ze de maximum snelheid juist verlaagd tot 110 km / u. Dit ook vanwege de hoge olieprijs. Ook natuurlijk protesten van de snelheidsduivels.

  2. Voor een efficiënte overheid, pleit ik ervoor om bij het uitvaardigen van een nieuwe wet, te beginnen met het verbieden van het in het in bezit hebben van een voertuig dat in staat is de maximum snelheid te overtreffen en vervolgens, minstens één oude wet schrappen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s