Indrukwekkende sportvrouwen (19): Ireen Wüst

Na het goud op de 3000 meter gisteren plakte ze er vandaag goud op de 1500 meter aan vast en daarmee trad ze definitief toe tot het selecte gezelschap van indrukwekkende sportvrouwen volgens NUt: Ireen Wüst. De altijd al bijzonder sympathiek optredende schaatsvrouw uit Goirle heeft dezer dagen een niet weg te krijgen gulle lach op haar gezicht. Ze heeft er alle reden toe, want het gaat na een paar moeilijke jaren weer helemaal zoals het moet.

Wüst is nog jong (1 april 1986, geen grapje), maar heeft een indrukwekkende erelijst bij elkaar geschaatst. Olympisch, wereld-, europees en nationaal kampioen, ze heeft het allemaal achter haar naam staan. In 2006, toen ze net kwam kijken, stond ze er vooral om bekend dat ze alles keigaaf vond. Die zinsnede hebben we inmiddels al lang niet meer gehoord. Kennelijk heeft ze haar PR-lesje wel geleerd. Moeilijker blijkt het om van het kinderachtige gezeur rondom haar seksuele geaardheid af te komen. Een non-item waar ze desondanks voortdurend vragen over krijgt. Nou ja, alles went. En na een paar magere jaren, waarin ze overigens gewoon Olympisch Goud op de 1500 meter pakte, zo groots is haar atletische vermogen kennelijk, en waarin ze vooral tegen zichzelf en overtraindheid vocht, klopt nu alles weer en is zij als vanouds onverslaanbaar.

Ze is dit jaar dus al wereldkampioen allround geworden. En nu ook wereldkampioen op de 3000 meter en de 1500 meter. Het zou ons van NUt niet verbazen als de naamgeefster van de Tilburgse ijsbaan er in de rest van deze week nog twee gouden medailles bij verzamelt. Dat sluit ze namelijk zelf ook niet uit.

Ireen Wüst is slim, naturel en een bijzondere atlete. En volgens haar eigen site voor niets en niemand bang. Dat u het maar weet.

Foto: ireenwust.nl

Advertenties

3 gedachtes over “Indrukwekkende sportvrouwen (19): Ireen Wüst

  1. Schaatsen is een denksport, wordt wel eens beweerd. Ik ga daar in mee zolang ze haar mond maar niet opendoet. Het aardige van schaatsen is verder dat het de enige bezigheid is waarbij je met de handen op de rug tot grote prestaties kunt komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s