Over de achterzijde van papier

De Voorzitter heeft een mooie gewoonte (zo zegt hij zelf). Hij heeft een zwak voor achterzijden van bonnetjes, visitekaartjes, with compliments kaarten of ander papier van klein formaat met een blanco achterzijde.

Zoals de schrijver Jeroen Brouwers zijn manuscripten over het algemeen op de binnenkant van een gebruikte broodzak neerpent, houdt de Voorzitter het op maagdelijk wit papier voor zijn to do lijstjes.

Over het algemeen verzameld in bibliotheken, restaurants en op het werk, spaart dit een heleboel ‘nieuw’ papier uit. De gewoonte is om natuurlijk het to do punt door te krassen als het gedaan is waardoor er een mooi patroon ontstaat van blauwe lijnen en vlekken.

Hiernaast een recent voorbeeld van een volgekrast pinbonnetje (uniek want normaal vraag ik niet om een transactie bij de pinautomaat).
U zult begrijpen dat het een goed gevoel geeft als een blaadje volledig is volgekrast …

Advertenties

5 gedachtes over “Over de achterzijde van papier

  1. Geïnspireerd door het blogje, heb ik inmiddels ontdekt dat een kassabon prima werkt als bladwijzer en bij ruiling van een artikel met kassabon, ik tevens van een paar vervelende karweitjes ben afgekomen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s