De schoonheid van Paris-Roubaix

Het leuke van de lente is niet alleen dat het bbq seizoen weer van start gaat (voor een instructie, klik hier), maar ook dat de voorjaarsklassiekers weer verreden worden. Het aardige daarvan is dat ze allemaal het allermooiste zijn. In de week voor Milaan – San Remo is dat de allermooiste wedstrijd, vanwege de lente (primavera), de azuurblauwe middellandse zee en de hectiek op de Poggio. In de week voor de Ronde van Vlaanderen gaat er niets boven de Ronde van Vlaanderen, de regio waar deze wedstrijd naar vernoemd wordt is immers de bakermat van iedere Flandrien. En Parijs-Roubaix is natuurlijk ook de mooiste, vanwege de tragiek op de kasseistroken, het stof of de modder en de aankomst op het vervallen velodrome. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, de Amstel Gold Race is de mooiste, want Nederlands en de Cauberg, en Luik – Bastenaken – Luik als we het goed hebben de oudste en de zwaarste.

Maar goed, een mens zou verwachten dat bij dergelijke hooggespannen verwachtingen de werkelijkheid tegenvalt. Dit is echter geenszins het geval. De wedstrijden die we tot nu toe voorgeschoteld kregen waren van ongekende schoonheid en zonder uitzondering bijzonder spannend.

Er is echter meer dan het wedstrijdverloop. Wielrennen is gewoon mooi van zichzelf. Deze stelling wordt perfect ondersteund door een fenomenaal filmpje van Holland Sport waar wij graag uw aandacht voor vragen. Klik en geniet!

Moeite om dit af te spelen? Klik hier.

Advertenties

3 gedachtes over “De schoonheid van Paris-Roubaix

  1. Wielrennen is de enige echte sport, andere sporten zijn spelletjes: geen scheidsrechters die fluiten bij vals spel, niet stoppen als je buiten de lijn komt, geen theepauze na drie kwartier en geen rij kurken tussen jou en je tegenstanders (Maarten Ducrot).

    Als je deze beelden ziet, is er misschien wel iets voor te zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s