Top 10 exotische tennissers

Eén van de leukste aspecten van de internationale tennissport is dat die ook daadwerkelijk heel internationaal is. Waar schaatsen al gauw een wedstrijd is tussen een Noor, een Nederlander en een Amerikaan, herbergt de tennistop een breed scala aan nationaliteiten. De secretaris stelt hierbij een willekeurige top 10 samen van ‘exotische’ tennissers door de jaren heen:

1. Mansour Bahrami: clowneske Iranees die, zwervend door Parijs, van de straat werd geplukt. Maakte zonder coach furore met zijn ongelooflijke balgevoel.

2. Ronald Agenor: kleurrijke, gitaarspelende Haïtaan, klik hier voor meer details.

3. Paradorn Srichaphan: Thai met ongetwijfeld de mooiste naam uit de tennisgeschiedenis. Bereikte als eerste Aziaat de top 10 van de ATP-ranglijst. Ging in 2005 een week lang als de monnik ‘Mahaviro’ door het leven.

Srichaphan. Bron: tennistalk.com

4. Jaime Yzaga: kleine Peruaan met fluwelen backhand. Versloeg Pete Sampras 2 keer op de US Open, beide keren in 5 sets.

5. Marcos Bagdathis: lange en stevige Cyprioot die in 2006 als ongeplaatste speler de finale haalde van de Australian Open. Grilliger dan het weer op zijn geboorte-eiland.

6. Ismail El Shafei: Egyptenaar die aan de zijde van Tom Okker ooit eens een dubbeltoernooi won. Sleepte daarnaast 1 enkelspeltitel in de wacht, in 1974.

7. Mark Knowles: succesvolle dubbelspecialist uit de Bahama’s. Speelt al vanaf 1992 en vormde ooit een uitstekend duo met de Canadees Daniel Nestor.

8. Tony Wilding: Nieuw-Zeelander die in het tennis heerste vlak voor de Eerste Wereldoorlog. Sneuvelde daarin echter in Noord-Frankrijk.

Wilding. Bron: lalanternadelpopolo.it

9. Hicham Arazi: behendige, linkshandige Marokkaan met eigenaardige ups and downs. Sloeg op sommige dagen nog geen deuk in het spreekwoordelijke pakje boter.

10. Jean-René Lisnard: voormalig Fransman, maar inmiddels een heuse Monegask. Bivakkeert inmiddels rond de 600e plaats op wereldranglijst, maar mag ieder jaar braaf meedoen met het toernooi van Monte Carlo.

Advertenties

2 gedachtes over “Top 10 exotische tennissers

  1. Kleurrijk gezelschap. Yannick Noah had ook niet misstaan in het rijtje.

    Van Tony Wilding weet ik het niet zo, maar gelet op de behaalde prijzengelden van deze exoten kan het toch niet anders dan dat de eerste klap meer dan een daalder waard was en met hun service de tegenstander bepaald geen dienst werd bewezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s