NUt’s mission statement wordt herschreven: poging 1

Zo’n acht jaar na de oprichting van NUt vonden de Voorzitter, de Secretaris en de Beschermheer het tijd om de grondbeginselen van NUt te moderniseren. Aldus werd tenminste besloten op de eerste NUtferentie afgelopen winter. Hieronder een eerste versie van een nieuwe mission statement. U bent bij deze uitgenodigd aanvullende suggesties te doen, danwel deze eerste versie met de grond gelijk te maken.

NUt voeren wij als onze naam. Met ons initiatief hopen wij het nut (NUt) van culturele uitingen te verscherpen. Immers, in een tijd waarin alle verworvenheden van de moderne maatschappij vanzelfsprekend lijken, vormt oppervlakkigheid een grote bedreiging voor de wereldlijke samenleving.

NUt heeft daarom de volgende missie:

Iedere mens op onze aarde inspireren om oorspronkelijk, nieuwsgierig, kritisch en creatief te zijn.

NUt gelooft in de lichamelijke en geestelijke vrijheid van iedere mens als grootste grondrecht. Ons credo is ontplooiing van zowel het individu als het collectief. Dit bereiken wij door in alle openheid en vrijheid kennis, ideeën en emoties over te dragen aan elkaar. Dit vraagt om een flinke dosis nieuwsgierigheid en zelfreflectie van elke deelnemer. Op deze manier kunnen we elkaar op scherp zetten en inspireren.

NUt tracht open, transparant en benaderbaar te zijn. Wij willen de inhoud van dit NUt-convenant aan onze omgeving kenbaar maken, zonder daarbij moraliserend te zijn. Respect voor de medemens staat bij de ondertekenaars van NUt hoog in het vaandel.

Advertenties

Een gedachte over “NUt’s mission statement wordt herschreven: poging 1

  1. Een wereldwijde missie is wel erg ambitieus.
    Tekstueel zou de missie kunnen beginnen met: ‘Iedereen die dit kan lezen,…’ of als compromis en meer in het algemeen: ‘Iedereen…’ en sluit daarbij aan bij de laatste alinea:’aan onze omgeving’.

    Verder kan ik mij wel vinden in de opzet, die best hier en daar een beetje abstract mag zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s