Buchstabenmuseum, Berlin (++++½)

De Voorzitter was een week of twee geleden beroepshalve in Berlijn, de hipste hoofdstad van Europa. En … de locatie van enige en eerste Buchstabenmuseum (Museum of Letters).
Een jaar of twee terug schreef ik al eerder over dit zeer te waarderen initiatief.

Het bedrijfsuitje, de reden waarom ik in Berlijn was, had een vol programma. De zondag was vrij in te vullen, een mooie gelegenheid om de richting van de Karl-Liebknecht-Strasse op te gaan. Het Schaudepot is niet dagelijks geopend en het is op die dagen ook maar kort open. Bovendien is het gesloten op zondag.
Dus de Voorzitter had geregeld dat een delegatie van een paar collega’s om 13.00 uur een rondje door het museum mocht maken. En daar hebben wij geen spijt van!

Wat een collectie en wat een mooie tour kregen wij van Barbara Dechant, de verantwoordelijke voor de visuele communicatie (het contact ontstond een tijd terug nadat ik had geprobeerd BMW-gevelbelettering uit Nederland naar Berlijn te krijgen voor plaatsing in het museum. De gierigheid van de eigenaar van het pand hield dit tegen).

Het bezoek smaakt naar meer. De Voorzitter denkt serieus aan het opzetten van een Nederlandse dependance van het museum …

(Afbeeldingen: uberlin.co.uk en buchstabenmuseum.de)

Advertenties

5 gedachtes over “Buchstabenmuseum, Berlin (++++½)

  1. Verder dan een chocoladeletter kom ik niet, daarom mooi die fascinatie en meesterlijke geletterdheid van de Voorzitter. Met het oog op zijn zakelijke ambitie hopelijk niet ongecijferd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s