Swingende oude knarren: The Jolly Boys

De secretaris ontving onlangs een bijdrage van onze trouwe sympathisant, Wallie. Hij was in een verantwoord etablissement in het centrum van Oss en had daar een nieuwe muzikale ervaring die hij met ons wilde delen. Hier zijn afdronk, onder het nieuwe account ‘gastauteur’.

Vanmorgen op een terrasje bij De Groene Engel in Oss, een vriendelijk zonnetje dito dienster en uit de luidsprekers…één van de sensaties van vorig jaar! Toen Wallie de serveerster aansprak over de muziek, was zij bevreesd dat de pensionado het volume om laag wilde, maar het tegendeel was het geval! Alhoewel zijn gehoor al jaren niet meer je van het is, verzocht hij om de klanken van The Jolly Boys harder uit te boxen te laten schallen.

Sinds Buena Vista Social Club is duidelijk dat jonge leeftijd geen voorwaarde is voor een internationale doorbraak in de muziek. Dan komt het na ruim 50 jaar muziek maken dus toch nog goed met de carrière van The Jolly Boys. Het album ‘Great Expectations’ is een perfecte introductie in de klassieke, Jamaicaanse mento-stijl. Mento is de originele volksmuziek van Jamaica, gekenmerkt door typisch Jamaicaanse ritmes, relaxte sfeer en de bijzondere bezetting aan instrumenten, met naast gitaar en percussie ook banjo en ‘(ma)rumba box’, een bas in de vorm van een kist met metalen plaatjes die als ‘toetsen’ dienen.

Op ‘Great Expectations’ staan geen mento-klassiekers, maar uitsluitend popklassiekers in een mento uitvoering. Hierdoor wordt het genre toegankelijk gemaakt voor een nieuw publiek. Geweldige uitvoeringen van Rehab (Amy Winehouse), Golden Brown (The Stranglers), Perfect Day (Lou Reed) en Ring Of Fire (Johnny Cash) brengen ruim een halve eeuw muziek bij elkaar en mede de geweldige productie van het album wordt een unieke sfeer neergezet.

De leadzanger is de markante, bijna tandenloze Albert Minott. Speciale aandacht voor de ‘private dancer’ en de verliefd ogende oude dame. Wie wil er niet zo’n mooie oude dag?

Advertenties

2 gedachtes over “Swingende oude knarren: The Jolly Boys

    1. Die ouwe krasse knarren zijn steeds weer goed voor een glimlach. De combinatie plaats, omstandigheden en klim in de pen, levert in dit geval 5 persoonlijke estrellas op. Na enige objectivering toch wel **** 1/2 NUtsterren, denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s