Dans de Boogie Woogie!

Vanuit Texel een bijdrage van gastauteur Wallie. De sfeer van dit Waddeneiland wekt kennelijk schrijversinspiratie op. Nu snappen we wat Jan Wolkers daar deed!

Wallie mag graag met de beentjes van de vloer. Hoewel met het klimmen van de jaren het meer weg gaat krijgen van een ‘strammer Max’ heeft hij de tango nu wel gezien. En die salsa is zo uitgemolken. Nee, nu naar de Boogie Woogie-les!

Tegenwoordig wordt de Boogie Woogie ook in wedstrijdverband gedanst, en is verwant aan acrobatisch rock-‘n-roll, vaak vergeleken met gooi-en-smijtwerk om alle hoeken van de vloer te zien. Vandaar ook de term. Gelukkig is de Boogie Woogie subtieler dan rock ’n roll en Wallie vindt het ook leuker om te zien. Bij Boogie Woogie is het de bedoeling dat de partners andere paren proberen te overtroeven in swing, snelheid en technische uitvoering van de gedanste figuren. Het showelement, de eenheid van het dansende paar én het inspelen op de muziek staan verder centraal bij de Boogie Woogie en zorgen voor een frisse en sprankelende afwisseling. Bij een uitvoering of wedstrijd gaan de paren vaak gekleed in de stijl van de jaren vijftig. Op zichzelf al jeugdsentiment.

Opvallend vindt Wallie of misschien ook weer niet, dat Scandinavische landen bij wedstrijden steevast hoge ogen gooien. Noren en Zweden voorop, hoewel een Frans stel met spring-veren in de benen, al jaren de wereldkampioenen zijn. Zoals met veel dingen lopen de Scandinavische landen namelijk in de frontlinie met nieuwe of in dit geval de revival van deze dansstijl. Zowel oud als jong beoefenen de Boogie Woogie en het is een feest om te zien en te doen!

Wat Clay Shirky is voor De Beschermheer, is het 4 uur per dag trainend Parijse danspaar William Mauvais en Maeva Truntzer, voor Wallie. Hier in actie te zien bij de wereldkampioen-schappen in 2009. Onbegrijpelijk dat William zijn achternaam niet veranderd heeft.

Nico Haak’s Foxie Foxtrot met zijn elastieken benen (en al dan niet met bionische armband), kan hier nog een puntje aan zuigen. Let op, de Boogie Woogie komt eraan! Gauw gaan oefenen. Oh ja, ik zou beginnen met de ‘slow’ versie.

Advertenties

2 gedachtes over “Dans de Boogie Woogie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s