Pinakothek der Moderne, München (DuiFraSpa #1)

De Voorzitter en partner waren een weekje weg en wel naar het wonderschone Beieren. De weergoden lieten ons de eerste dag in de steek wat ons deed besluiten om een bezoek aan München te brengen. Laptop und Lederhosen, zo afficheert zich de Beierse hoofdstad ook wel. Voor ons was het vooral een dagje kunst kijken. Deze bijdrage is tevens de eerste in de serie ‘DuiFraSpa’, waarin NUtblog de cultuur, taal en plaatsen in Duitsland, Frankrijk en Spanje belicht.

Wij besloten een bezoek te brengen aan de Pinakothek der Moderne. ‘Vier Museen unter einem Dach’, meldt de instelling op haar website. Er was veel te zien inderdaad. En wij troffen het; de entree was slechts € 1,- vanwege de Tag der offenen Türen.
Het pand herbergt o.a. de Sammlung für Moderne Kunst en de collectie van het Architekturmuseum (TU München). Er is werk te zien van Oskar Kokoschka, Max Ernst, Joseph Beuys, Paul Klee, Wassily Kandinsky, etc.
Er was ook ruimte voor een Bauhaus meubelcollectie en een tijdelijke expositie over stroomlijnen van auto’s.

Enfin, de tijd begon te dringen omdat wij voor vijven de parkeergarage van het hotel (goede tip overigens: Motel One, Deutsches Museum) moesten verlaten.

We hebben dus niet alles gezien. De architectuur van het gebouw (Stephan Braunfels) is sober, de kleur wit overheerst. De entree heeft een mooie koepel die, door de cirkelvorm van het museum, alle ruimtes van licht bedient. Het nabijgelegen Museum Brandhorst viel bij de Voorzitter echter meer in de smaak.

De Pinakothek heeft overigens een museumwinkel die een bezoek waard is. Hetzelfde geldt voor het museumcafé waar ik zeker de bagel met tonijn zou proberen. Al met al komen we tot vier NUt-plussen (++++).

(Afbeeldingen: de Voorzitter)

Advertenties

5 gedachtes over “Pinakothek der Moderne, München (DuiFraSpa #1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s