Kleine dingen groot: spin (4)

De secretaris was gisteren met zijn gezin en schoonfamilie op de campus van de Wageningse Universiteit. Zij bezochten daar de ‘Insekten Experience’. Bezoekers leerden door middel van o.a. insectensafari’s, fotografie-workshops en straattheater  dat er naast (over)last ook veel plezier aan insekten te beleven valt. Noemenswaardig was zeker de aanwezigheid van Dr. Q’s vlooiencircus, waarin deze normaliter verfoeide beestjes enkele indrukwekkende kunstjes vertoonden, al dan niet zichtbaar voor het blote oog. De secretaris proefde een hapje meelwormquiche en pasta met sprinkhanen. Ofschoon misschien gedurfd voegden deze niet bijster smaakvolle gerechten weinig toe aan zijn opgebouwde culinaire ervaring. 

De (klein)kinderen etaleerden hun enthousiasme door met uitgedeelde vangnetjes spinnetjes, luisjes en ander klein grut te verzamelen. Een stuk terughoudender waren de jongetjes bij het langskomen van de hieronder afgebeelde spin. Dochterlief toonde zich echter heroïsch door behoedzaam kennis te maken met deze flink uit de kluiten gewassen geleedpotige en gaf één van zijn tentakels een handje. Opmerkelijk, want daags ervoor ging zij in de badkamer een plasje doen, aangezien beneden op het toilet een slaperige spin in de bovenhoek zat. Het kan verkeren…..

Foto: A. Drok

6 gedachtes over “Kleine dingen groot: spin (4)

  1. Als je daar toch was had je ook even de immens grote roos op het campusterrein op de foto moeten zetten. Die had ik jullie nog willen toesturen, maar de drukte op het werk heeft me nog weerhouden van een lunchwandelingetje met de camera.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s