De beste broodjeszaak van Nederland

Inderdaad, de meeste mannen doe je er geen plezier mee: een bezoek aan Ikea. Laverend tussen de Sparsam spaarlampen en Smaland kledingkasten sjokken ze achter hun partner aan, die het in haar kop heeft gezet dat er wéér nieuwe lampen/gordijnen/stoelen/tafels/bedden/kasten aangeschaft moeten worden. De Beschermheer laat zich echter graag door mevrouw De Beschermheer verleiden. Sowieso wel, maar dus ook om naar Ikea in Utrecht te gaan, in geografisch opzicht voor ons voorlopig de meest voor de hand liggende vestiging.

Natuurlijk interesseert die hele möbeltoestand De Beschermheer geen zier, precies zoals u al vermoedde. Sterker nog, een bezoek aan Ikea draait bij de Beschermheer helemaal niet om Ikea, maar om de beste broodjeszaak van Nederland, waar ons Ikea-bezoek traditioneel eindigt. Op het grasveld vóór de Utrechtse Ikea staat namelijk een even onooglijk als geniaal eettentje, gerund door een paar mannen van Italiaanse/Turkse/Marokkaanse/Libische/Tunesische/Egyptische afomst. Enfin, hele aardige mediterrane mensen. En broodjes dat ze maken kunnen! Favoriet van de Beschermheer is de Tonno speciaal, de juniors gaan doorgaans voor een pizzapunt.

Wij noemen het zaakje altijd Broodje Mario, maar zo heet het natuurlijk officieel niet. La Piazza Basilico, staat er op de zijkant van hun toko, wat de Beschermheer een grammaticale fout lijkt. Hoe dan ook, de prijzen zijn er keurig, zeker als je bedenkt dat er allesbehalve gierig met de ingrediënten omgesprongen wordt. Bij deze dus benoemd tot NUt’s beste broodjeszaak van 2011! Gefeliciteerd!

4 gedachtes over “De beste broodjeszaak van Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s