Lipdub

Even stond de Beschermheer met zijn middelgrote tot redelijk grote oren te klapperen. Er vloog een voor hem compleet nieuw woord over tafel en het had overduidelijk met communicatie te maken. Even dacht hij compleet passé te zijn. Gelukkig bleek hij het fenomeen wel te kennen, maar de benaming niet. Ok, dat is ook erg, maar toch iets minder erg dan heel erg erg.

Ondertussen bent u mogelijk benieuwd naar het woord waar het om gaat. Lipdub. Ja, echt waar, lipdub.

Het is nog best lastig om uit te leggen wat het is. Laten we Wikikpedia voor de gelegenheid citeren: “Een lipdub wordt gemaakt door personen of een groep mensen te filmen die een liedje aan het meezingen of playbacken zijn. De originele audio wordt achteraf tijdens de post-productie vervangen door het originele nummer. Er wordt meestal een vorm van een draagbare stereo gebruikt, zoals een iPod of boom box. Uiteindelijk lijken de meeste lipdubs op eenvoudige videoclips, hoewel velen toch goed voorbereid en geproduceerd zijn. Soms zelfs met de hulp van een productiebedrijf en met professionele steadycams. De meest populaire lipdubs worden zo gefilmd dat ze uit een lang en continue shot bestaan, waarin de camera reist door verschillende kamers en situaties in bijvoorbeeld een kantoorgebouw of universiteit.”

Zo’n lipdub moet er ook komen voor de professionele omgeving van De Beschermheer, dat is duidelijk. Die laten we u te zijner tijd natuurlijk zien. Hier alvast een opwarmertje.

5 gedachtes over “Lipdub

  1. Als troost, het woordenboek wemelt van woorden die je niet kent, kun je gewoon oud mee worden. Niet erg dus.
    Verder gewoon leuk, een lippendienst zonder autocue.
    Een aardig idee voor een teambuildingsactiviteit ipv bijvoorbeeld dat suffe Solexen. Trouwens wat is de werkwoordsvorm van lipdub of wordt dat dubben? Ben wel jaloers op de auto van George!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s