Treurig: verkiezing van de beste papa van Gelderland

Er zijn steeds meer nutteloze verkiezingen om enige media-aandacht te verwerven, maar deze week kwam de secretaris wel een heel treurige tegen. Omroep Gelderland berichtte over ‘de beste papa van Gelderland’. De “gelukkige” winnaar is ene Freek Leegstraten uit Druten, die in de lokale Kruidvat zijn tanden bloot lacht met zijn lieftallige gezinnetje. Niets ten nadele van beste Freek, over zijn vaderschapskwaliteiten twijfelt de secretaris geen moment, maar het is deerniswekkend dat er überhaupt een dergelijke prijs in het leven is geroepen.

Bron: omroepgelderland.nl

Het meest erbarmelijke is evenwel het commentaar van het gezelschap dat zich de jury noemde. “Uit de vele inzendingen koos de jury Freek omdat hij altijd leuke dingen doet met zijn gezin”, zo heeft een of ander pedagogisch licht laten optekenen.  Het lijkt de secretaris toch de minste vereiste als vader om zo nu en dan iets leuks te doen met het nageslacht. Als dat zo bijzonder is, hoe slecht is het dan wel niet gesteld met (het beeld van) de gemiddelde papa in Nederland?

Helaas, zo lang we als vaders accepteren dat er termen gebezigd worden als ‘papa-dagen’, ‘oppassen’ – het moet me wederom van het hart, zie ook dit blog van bijna 3 jaar geleden-, en we ons door de moeders laten verdringen op schooluitjes en andere kinderactiviteiten, hebben we slechts enkele wankele stapjes gezet in het proces van evrouwcipatie. Maar ook tegen verkeerde beeldvorming zoals (de jury van) deze Kruidvat-electie weer eens bewijst, valt moeilijk te strijden.  Gelukkig kan de secretaris zelf het doen met de positieve feedback van zijn dochter die hem geregeld haar ‘beste vriend’ en ‘allerliefste papa van de hele wereld’ noemt.

Advertenties

5 gedachtes over “Treurig: verkiezing van de beste papa van Gelderland

 1. Inderdaad treurnis troef, maar helaas, zolang Kruitvatten en aanverwanten, geïnteresseerd blijven in nutteloze verkiezingen zoals ‘beste papa’, is zijn opmars niet te stuiten. Daar helpt geen lieve moeder aan.

 2. Geachte heer/mevrouw,

  Wij hebben uw vraag of opmerking op 11-06-2011 ontvangen. U heeft het volgende aangegeven:
  “Geachte heer/mevrouw, ik stuitte op een interessant blogje over de verkiezing van ‘beste papa in gelderland’ dat ik u niet wil onthouden. Ik kan het eigenlijk wel eens zijn met de schrijver.

  https://nutblog.wordpress.com/
  Met vriendelijke groet.”

  Naar aanleiding hiervan treft u onderstaand onze reactie aan.
  “wij willen u bedanken voor het nemen van de moeite dit aan ons door te geven. wij hebben dit intern doorgegeven.”

  Wij vertrouwen erop u hiermee van dienst te zijn.
  Met vriendelijke groet,

  S. H. (naam bekend bij Wallie)
  Medewerker Service Center
  Website: http://www.eu.aswatson.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s