Nieuw pontje: Beuningen – Slijk-Ewijk

De secretaris is immer verheugd als er een nieuw pontje in de vaart verschijnt, maar is helemaal verrukt als dat in de nabijheid geschiedt. Afgelopen zaterdag fietste hij vanwege dit heuglijke feit met zijn oudste zoon achterop naar Beuningen. Daar was eerdaags een herstart gegeven aan de veerdienst Beuningen – Slijk-Ewijk. Na ruim een halve eeuw zijn deze plaatsen aan weerszijden van de Waal door een fiets- en voetveer weer met elkaar verbonden.

Bij aankomst werd de secretaris gewaarschuwd voor logistieke stagnatie bij het afmeren van het pontje. In Beuningen eindigt het motorpontje namelijk aan een tamelijk lange, smalle steiger waar slechts 1 fiets tegelijk op kan. Daarnaast stonden er circa 25 fietsen in het binnengedeelte van het vaartuig, waardoor het een stief kwartiertje duurde, voordat de laatste persoon het veer had verlaten. Hiermee is meteen het grootste nadeel van de Weerder, zoals het pontje heet, genoemd: het leent zich uitstekend voor een verveelde zondagmiddag, maar past zeker niet in een strakke planning. Het sympathieke veerpersoneel oogde nog enigszins onwennig,  maar hadden voor menig passagier een vriendelijk praatje over. Waarschijnlijk hadden ze ook last van de lage waterstand van de Waal, zodat het de vraag is of het veer de komende weken wel dienst doet.

Bron: rivierenland.nl

Aan zoonlief gingen deze moeilijkheden spoorslags voorbij: hij genoot evenals zijn vader van het kabbelende water. Middenin de oversteek lukt het om in één blikveld de twee dichtstbijzijnde autobruggen (Nijmegen en Ewijk) te vangen. Rondom beide afmeerplekken bevinden zich enkele knusse Waalstrandjes, ideaal om een picknick te houden en de kinderen te laten pootje baden. Voor (recreatieve) fietsers geeft het pontje meer keus tussen de Noord- en Zuidkant van de Waal, zeker als het veer Druten-Dodewaard ook in de route wordt opgenomen.

De secretaris is blij dat de provincie Gelderland, de stadsregio Arnhem-Nijmegen en de gemeentes Beuningen en Overbetuwe dit initiatief samen met recreatiemaatschappij Uit®waarde hebben genomen. Ook afgelopen zondag bleek eens te meer dat een pontje zorgt voor een vrolijke sfeer en ontspannen mensen!

Advertenties

3 gedachtes over “Nieuw pontje: Beuningen – Slijk-Ewijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s