Achteruitrijden met de remorque

Eerst was er een verhuizing en toen een vakantie. U heeft de bijdragen van de Beschermheer dan ook een tijdje moeten missen. Niemand heeft daar overigens over geklaagd, dat geeft te denken. Nou ja, misschien was u zelf ook wel op vakantie.

Vakantie, een momentum waarop de man zich indien gewenst kan onderscheiden als een echte man.  Zoals u weet is de Beschermheer behoorlijk geobsedeerd door het echte man zijn, wellicht doordat hij bij gebrek aan belangstelling en voorliefde voor bier een en ander te compenseren heeft. Daarom schreef de Beschermheer in het verleden al over barbecuen en kitten, typische mannenactiviteiten. Waarvoor de Secretaris als echte metroman overigens de neus ophaalt, maar dat terzijde.

Ahum, terzake. De Beschermheer zit met een kleine frustratie qua echte-man-zijn. Het achteruit kunnen rijden met een aanhangwagen, of beter nog: het soepel en zwierig achteruit in kunnen parkeren  met een aanhanger, dat is typisch iets voor een echte man. Nu heeft de Beschermheer dus tijdens de vakantie zo’n bagagekarretje achter de auto hangen. Het is de enige manier om de hele kampeerboedel nog over de Franse wegen te verplaatsen. Wel lekker trouwens: je mag daar, als je het durft, met zo’n karretje, door de Franse sierlijk remorque genoemd, met 130 km/u over de autoroute knallen. Een extra reden om Frankrijk tot bestemming te verkiezen, want dat 80 per uur geklungel in Duitsland und so weiter, daar word je natuurlijk niet vrolijk van.

Vooruit met zo’n karretje is best te doen. Maar achteruit: wat een ellende! De Beschermheer heeft niet al te veel talent om achteruit te rijden met het ding, zodat hij zich regelmatig schier vastmanoeuvreert op de camping/bij de macdonalds’s (1 x per vakantie mag)/de supermarkt/de parkeerplaats langs de snelweg. Extra handicap is dat het karretje flink smaller is dan de auto, zodat hij pas in de spiegels te zien is als het misgaat. Te laat om het nog te kunnen corrigeren…

Tja, de Beschermheer kent de tip wel: tegensturen. Alsof dat zo makkelijk is. Het zal wel een kwestie zijn van net wat meer oefenen dan die paar keer per jaar. Of heeft u een gouden tip om van de Beschermheer nog meer een echte man te maken?

Advertenties

5 gedachtes over “Achteruitrijden met de remorque

  1. Het beste is om het je vrouw te laten doen en dan naast de auto zeer vakkundig en nonchalant wat aanwijzingen geven. Overigens heeft de secretaris al moeite om zonder aanhangsel achteruit in te parkeren. Hij loopt desnoods een stukje verder…..

  2. Gouden tip: op het juiste moment het karretje loskoppelen en dan verder handmatiig afhandelen. Dit is niet echt cool voor een man natuurlijk …
    Blij dat de ‘Beschermheer’ weer terug is in deze tijden van crises ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s