Die Nederlandse berg moet er komen!

Buiten het feit dat het hier de hele zomer lang regent is Nederland best een leuk land. Wat rechts Nederland ook mag beweren, het is hier best veilig. De meeste zaken zijn bovendien relatief goed geregeld, de trein komt bijvoorbeeld meestal maar een paar uur te laat, terwijl de malariamug in de polder niet voorkomt. Kortom, wij zijn redelijk zorgeloos met zijn allen en hebben tijd voor leuke dingen.

Jammer genoeg vinden de meeste leuke dingen bij voorkeur plaats in de bergen. Wij noemen: wielrennen, snowboarden, paragliden, rotsklimmen, zwemmen in koude bergbeekjes en meren, op forel vissen, mountainbiken, bergwandelen, raften, bobsleeën en van het uitzicht genieten. Dat kan dus allemaal niet in Nederland.

Dat wil zeggen nóg niet, want mogelijk gaat een oude wens van de Beschermheer alsnog in vervulling: een heuse Alp in het Nederlandse landschap. Als wielrennend jongetje droomde hij vele malen over de mogelijkheden om te trainen op een Nederlandse berg in plaats van in de ultraplatte en slechts van bolle akkers voorziene Kempen. Voormalig wielrenner en sportjournalist Thijs Zonneveld heeft nu het plan om een berg te bouwen (nieuw) leven ingeblazen. Hij publiceerde enkele columns over het aanleggen van een Nederlandse berg op nusport.nl en kreeg zoveel bijval dat hij nu serieus de mogelijkheden in kaart aan het brengen is. Hij vindt het zelf een megalomaan plan, maar wij vinden het gewoon een prachtidee. Al die vlakte in Nederland is ons al jaren een doorn in het oog.

Wij van NUt zijn dus voor, dat spreekt voor zich. Anders dan vele anderen zijn wij daarbij van mening dat deze berg helemaal niet rendabel hoeft te zijn. Gezien de crisis waar we in verkeren is geld over een tijdje toch al niets meer waard. Er mogen dan ook van overheidswege ook best een paar miljoen bij. Bij de cultuur en de kunst is één en ander geschrapt, op zich een spijtige zaak, maar dat geld is dus over en kan mooi in deze berg gestoken worden. Want die berg moet er komen!

Stelt u zich eens voor wat een pracht gezicht dat worden gaat! Een besneeuwde top in de Hollandse vlakte! En sneeuw zal er zeker de helft van het jaar liggen, want we hebben het over een ambitie van 2000 meter. Zonneveld mikt op de centraal gelegen Flevopolder, daar is ruimte te over. Wij van NUt zien hem liever ergens in Brabant, dat is wat praktischer voor de fietsactiviteiten van de Beschermheer, die zich overigens bij deze aanmeldt om het tracé van de drie wegen die hij aangelegd wenst te zien worden naar de top te helpen vormgeven: een steile, een middelsteile en een relatief makkelijke variant, alle voorzien van voldoende haarspelden. Daarnaast zal hij graag adviseren over de aan te leggen skipistes, waarbij rekening gehouden moet worden met forse off-piste mogelijkheden.

Advertenties

6 gedachtes over “Die Nederlandse berg moet er komen!

  1. Ja ja, gouden bergen beloven maar toegegeven het geloof erin kan bergen verzetten. Bovendien was het zonder bergen wel verwonderlijk dat de mountainbike in Nederland zoveel populairder is dan de ligfiets. Maar je zult zien, gaat het bergafwaarts dan wordt de massa kritisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s