New Kids Turbo (++)

Goed, de Beschermheer is dus neergestreken in het Brabantse. Hoewel hij daar vandaan komt, is het even wennen na vijftien weg te zijn geweest. Om weer een beetje in de stemming te komen, dacht hij dat het geen slecht idee zou zijn als hij eens een film zou bekijken over Brabantse achterstandsjongeren. Zo’n film bestaat – hij heet New Kids Turbo.

De New Kids zijn een paar doorsnee nobodies uit het dorpje Maaskantje, gelegen bij Den Bosch. Ze hebben verkeerde kapsels, foute kleding en bar weinig hersenen. Na een succesvolle serie, waarvan de Beschermheer nul afleveringen gezien had 9anders was hij aan deze film misschien niet eens begonnen), werd er afgelopen jaar een bioscoopfilm uitgebracht.

Het verhaal is simpel. De new kids raken door de crisis hun baan kwijt en vervolgens door onbeschoft gedrag ook hun uitkering. Het logische besluit is om voortaan helemaal niets meer te betalen. Dit leidt natuurlijk al snel tot problemen met diverse instanties, waarna de politie probeert in te grijpen. Het resultaat is een van enige vorm van subtiliteit verstoken film, vol met flauwe grappen en als bedorven kers op de ranzige taart een jongen met het syndroom van down die keer op keer terugkeert op momenten dat de scriptschrijvers het even niet meer leken te weten.

Schijndel wordt per ongeluk gebombardeerd en de politie is van Bassie & Adriaan niveau. Alle gebeurtenissen worden op bedenkelijke wijze in beeld gebracht door TV Brabant. Elke zin eindigt met het stopwoord “kut”. Het is, kortom, lol op de vierkante meter en maar af en toe echt leuk. Helemaal mis qua plank en slaan, is de break op de helft van de film, als Reinout Oerlemans komt melden dat het geld op is en daarmee de film ten einde, en dan even later toch weer niet. Twee sterren, meer kunnen we er niet van maken. En dan zijn we nog aardig gul.

Maar om te herintegreren in het Brabantse is het natuurlijk wel nuttig, dat dan weer wel. Hier de trailer:

Advertenties

5 gedachtes over “New Kids Turbo (++)

  1. Ondanks bovenstaande kritiek,was dit een zeer drukbezochte film,een kaskraker.En zoals altijd bij een film waar de kassa flink rinkelt komt er een deel II.Of de beschermheer dit nu leuk vindt of niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s