Steve Jobs blijkt een wijs man

Goh, wat werd iedereen er onrustig van: gisteren werd bekend dat Steve Jobs een klein stapje terugdoet bij Apple. De media in rep en roer, de toch al onrustige beurzen in vertwijfeling, Apple fans in tranen.

Wij van NUt hebben niet gehuild, maar zijn wel gek op Apple producten. De Voorzitter en de Beschermheer in ieder geval. Mooi vormgegeven, gebruiksvriendelijk, kwalitatief uitstekend. Je betaalt er wat te veel voor, maar ze verhogen het werkplezier en zetten – echt waar – aan tot meer creativiteit.

De Beschermheer heeft zich nooit al te diep verdiept in het personage dat grotendeels verantwoordelijk schijnt te zijn voor al dat moois en nu een beetje vertrekt: Steve Jobs. Hoe groot zijn werkelijke aandeel in de Apple revolutie is, blijft lastig in te schatten. Hij schijnt een freak te zijn,maar dat is elke CEO. Over het algemeen zijn ze rücksichtlos op zoek naar maximale aandeelhouderswaarde en hebben ze van het leven zelf weinig begrepen.

Dat blijkt bij Steve toch even anders te zijn. Kijkt u eens naar deze speech van Steve op Stanford University. Inspirerend!

Een gedachte over “Steve Jobs blijkt een wijs man

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s