Loft (+++1/2)

De Beschermheer en mevrouw de Beschermheer keken onlangs samen naar Loft, een film die dateert uit 2010 en een remake is van een Vlaamse film met dezelfde titel. Overigens, halverwege de film hebben wij deze onderbroken om via Wikipedia te achterhalen wat een loft nou eigenlijk precies is. Het verhaal, volgens, Moviemeter: “Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten.”

Eerlijk gezegd kun je de laatste tijd geen film van Nederlandse makelij bekijken zonder in het gezicht te staren van Barry Atsma danwel Anna Drijver en meestal allebei. De Beschermheer was dan ook nauwelijks verrast het duo tegen te komen in deze film. Ze spelen hun rol met verve, dat moet gezegd. Al moet het voor Atsma niet al te moeilijk zijn om een good looking vreemdgaande man met kinderen te spelen, het is zijn core business. Nog iemand die niet meer van welk beeldscherm dan ook af te slaan is: Jeroen van Koningsbrugge. Ook hém hebben ze het niet al te moeilijk gemaakt. De rol van de te veel drinkende en faluwe grappen makende Willem is hem op het lijf geschreven.

Loft is best een redelijk goed geacteerde film en behoorlijk onderhoudend. De sfeer is erg consequent in beeld gebracht door Antoinette Beumer. Het plot voelt een beetje als een variant op de tien kleine negertjes, waarbij er steeds eentje afvalt vanwege zus of zo. De grote fout die dan al snel op de loer ligt, wordt helaas gemaakt: het verhaal heeft nét wat te veel wendingen. Ander zwak punt is dat de vijf vrienden te veel van elkaar verschillen. In het echte leven zouden deze vijf nooit vrienden geweest zijn en al helemaal niet samen naar een bouwbeurs in Düsseldorf gaan.
Verder niets dan Loft (haha, flauw). Drieënhalve ster derhalve. En hier zoals  u van ons gewend bent, de trailer.
Advertenties

4 gedachtes over “Loft (+++1/2)

  1. De dvd Loft staat in mijn favorietenlijst van de bibliotheek om een keer te huren voor een herfstzondag.
    Ik had wat twijfels omdat ik alweer Jeroen van K. tegenkom. Ik word hem een beetje beu, na dat flauwe gedoe in Ik hou van Holland met Linda de Mol en nog erger die andere samenwerking met Miss Mol in de serie “Iedereen houdt van”. En inderdaad Anna Drijver zie je ook nog al eens.
    Ik twijfel nu helemaal of ik hem ga huren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s