Wijn en bitterballen in Kingsriver Wine Estate

Bij een bezoek aan Zuid-Afrika denkt menigeen al gauw aan wijn. Niets mis mee en eerlijkheidshalve heb ik op het vakantieadres geleerd wat goede wijn is.

Nadat wij eerst de Mother City (Kaapstad) bezochten, trokken wij de Kaapse wijnlanden in. Via Paarl, een historisch belangrijke stad*, bereikten we de Robertson Wine Valley. Officieel zijn we midden in de West-Kaap. Het stadje Robertson is een plek die door toeristen vaak over het hoofd wordt gezien ondanks het feit dat de zon hier haast iedere dag schijnt!

Kingsriver guesthouseVanaf de hoofdweg, komen we, via een zandweg, terecht bij Kingsriver Wine Estate. Aangekomen in McGregor is de hectiek van alledag ver te zoeken. Kingsriver afficheert zichzelf met het motto ‘A place to think, a place to meet, a place to share and a place to dream.’
Mede door de sfeer, de ligging en, niet onbelangrijk, de kwaliteit van de wijn (probeer de Kingsriver Shiraz uit 2007), voldoet het geheel aan genoemd motto. Zittend op de ‘stoep’ in de laatste winterzon, droom je even weg.

Op het landgoed is er voor elk wat wils; er bestaat een Kingsriver Shirazenorme diversiteit aan planten en struiken. Hiking trials voor de wandelaars (de Kleinberg is zelfs hoger dan de Vaalserberg).

Voor de geïnteresseerden in historie zijn er de grotten (deel van de ‘Kloof Trial’) waar vermeende rotstekeningen uit de late Steentijd te bewonderen zijn.

De kwaliteit van het eten is er meer dan goed dankzij chef ‘Mag’ (ook de bitterballen van Nederlandse receptuur zijn niet te versmaden). Vanuit het mooiste gastenverblijf kijkt u uit op de wijngaard waarvan u zelfs aandeelhouder kan worden door een rij wijnstruiken te adopteren, een fantastich idee!
Ons oordeel: ++++½

* In Paarl staat het Taalmonument voor het Afrikaans; het enige monument voor een taal in de wereld. Ook werd Nelson Mandela hier in 1990 vanuit de Victor Verstergevangenis vrijgelaten.

(Afbeeldingen: panoramia.com en kingsriver-estate.com)

Advertenties

7 gedachtes over “Wijn en bitterballen in Kingsriver Wine Estate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s