Veelbelovend: il Lombardia

De Vuelta was vandaag toe aan een rustdag. Een mooi moment om een bijzondere documentaire voor het voetlicht te halen. Il Lombardia is volledig gewijd aan de Giro di Lombardia, de laatste grote koers van het wielerseizoen. Eén van de allermooiste wedstrijden die er zijn, de pure passie van het Italiaanse publiek staat bovendien garant voor een mooie docu. Zeker veelbelovend dus!

Il Lombardia komt van de hand van Johannes Sigmond en Robert Jan van Noort, die maar liefst vijf jaar uittrokken voor dit project. Releasedatum 14 oktober 2011. Maar naar het schijn 23 september al te zien op het nederlands filmfestival in Utrecht… Hier meer info.

Advertenties

2 gedachtes over “Veelbelovend: il Lombardia

  1. Goed om er weer eens iets van te zien en ik was hem bijna vergeten, good-old Jo de Roo, een van de weinige Nederlandse winnaars van de ronde van de vallende bladeren. Naar ik meen in de begin jaren zestig, zelfs tweevoudig winnaar.

  2. De bijnaam van deze koers is in het Italiaans ook prachtig: “La corsa delle foglie morte”, de koers van de stervende (vallende) bladeren.Jo de Roo won inderdaad in ’62 en ’63. Daarnaast won Hennie Kuiper 1 keer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s